Orkaitėje užkepti Nachos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Orkaitėje užkepti Nachos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Orkaitėje užkepti Nachos
Orkaitėje užkepti Nachos
Orkaitėje užkepti Nachos
Autorius apie receptą: Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto - atėjus laikui tereikės susluoksniuoti ingredientus kepimo inde, pašauti į orkaitę, o tada - mėgautis. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 pakelis kukurūzų traškučių (naudojome "Santa Maria" Nachos Original)
300 gramų maltos jautienos (arba kitokios maltos mėsos)
200 gramų čederio sūrio (arba paprasto fermentinio)
1 šaukštas taco prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria")
4 šaukštai taco padažas (naudojome "Santa Maria" aštrų)
0.5 indelio konservuotų raudonųjų pupelių
100 gramų konservuotų kukurūzų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas avokadų
1 vienetas pomidorų
1 saujelė kalendros (nebūtina)
pagal skonį jalapenų (šviežių arba konservuotų, galima nedėti)
Padažui:
100 gramų grietinės
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba ketvičio paprastos citrinos)
0.5 šaukštelio česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įijunkite kaisti iki 220 laipsnių. Sūrį sutarkuokite. Konservuotas pupeles nusunkite nuo skysčio.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įspauskite česnako skilteles ir pakepinkite 20-30s.
3.
Sudėkite maltą mėsą ir maišydami pakepinkite iki skysčio nebeliks. Suberkite taco prieskonius ir maišydami pakepinkite apie minutę. Sudėkite taco padažą ir konservuotas pupeles, maišydami pakaitinkite dar apie minutę. Nuimkite nuo ugnies.
4.
Orkaitei tinkamame inde (naudojome 40x28cm dydžio skardelę) paskleiskite nachos traškučius.
5.
Ant traškučių užbarstykite trečdalį sūrio. Ant jo dėkite mėsos ir pupelių padažą, užbarstykite konservuotus kukurūzus. Ant viršaus užberkite likusį sūrį.
6.
Nachos kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-6 minutes (iki sūris išsilydys).
7.
Kol nachos kepa, pomidorą ir avokadą supjaustykite kubeliais, jelapeną - griežinėliais. Į grietinę įspauskite žaliosios citrinos sultis, suberkite česnako miltelius ir išmaišykite.
8.
Ant iškepusių nachos užberkite pomidorus, avokadus ir jelapenus. Apšlakstykite grietinės padažu ir pabarstykite kalendromis.
9.
Tiekite iškart.
Patarimai:
Prie užkeptų nachos galite papildomai patiekti taco padažo ir/ar grietinės padažo ar gvakamolės.
Taco padažą mes rinkomės aštresnį, bet jei aštriai nemėgstate, naudokite švelnų taco padažą.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital