Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir riešutais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir riešutais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir riešutais
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir riešutais
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir riešutais
Keptos kriaušės su pelėsiniu sūriu ir riešutais
Autorius apie receptą: Vos keli nekomplikuoti ingredientai, greitas paruošimas, o koks skonis ir vaizdas! Nuostabiai tinka draugų susibūrimui, kai norisi palepinti artimuosius ar tiekti ant šventinio Vos keli nekomplikuoti ingredientai, greitas paruošimas, o koks skonis ir vaizdas! Nuostabiai tinka draugų susibūrimui, kai norisi palepinti artimuosius ar tiekti ant šventinio stalo. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai kriaušių (didesnių)
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojome VILVI Memel Blue)
100 gramų graikinių riešutų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas medaus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelis švieži čiobreliai (arba trečdalio šaukštelio džiovintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Kriaušes perpjauti pusiau, šaukšteliu išskobti sėklas ir aplinkinį minkštimą padarant didesnę įdubą, kad tilptų įdaras.
3.
Šiek tiek nupjauti kriaušių puselių apačios, kad geriau laikytųsi ir nevirstų. Sudėti į kepimo formą, įdubomis į viršų
4.
Glazūrai į nedidelį prikaistuvį dėti medų, sviestą, berti cinamoną ir išmaišyti. Pašildyti iki masė taps vientisa. Ja aptepti kriaušes.
5.
Įdarui į dubenėlį sutrupinti sūrį, berti peiliu pasmulkintus riešutus ir čiobrelių lapelius. Išmaišyti ir šį įdarą paskirstyti į kriaušių puseles.
6.
Kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 15-20 min iki kriaušės suminkštės ir šiek tiek apskrus.
7.
Iškepusias kriaušes apšlakstyti likusia glazūra, galima dar papuošti čiobrelių šakelėmis ir iškart tiekti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital