Greita lašiša orkaitėje su daržovėmis ir teriyaki padažu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lašiša su daržovėmis ir teriyaki padažu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lašiša su daržovėmis ir teriyaki padažu
Lašiša su daržovėmis ir teriyaki padažu
Autorius apie receptą: Labai mėgstu tiek lašišą, tiek terijakio padažą, o jei šios dvi kombinacijos susijungia ir atsiduria vienoje lėkštėje, aš atsiduriu 9-ame danguje! Labai paprastas Labai mėgstu tiek lašišą, tiek terijakio padažą, o jei šios dvi kombinacijos susijungia ir atsiduria vienoje lėkštėje, aš atsiduriu 9-ame danguje! Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Aš asmeniškai mėgstu šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsiu ir brokolių! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų   lašišos filė  (arba upėtakio)
200 mililitrų   teriyaki padažo  (arba pagal skonį)
1 vienetas   morkų  (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas   raudonosios paprikos  (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas   cukinijų  (didesnės arba 2 mažesnių, galima pakeisti brokoliu arba dėti daugiau kitų daržovių)
2 šaukštai   alyvuogių aliejaus  (arba sezamų aliejaus)
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė   sezamo sėklų
1 saujelė   žalumynų  (kalendrų ar petražolių ar svogūnų laiškų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros (režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Lašišos filė supjaustyti gabalėiais, apibarstyti druska ir pipirais, švelniai įtrinti.
3.
Morką, cukiniją ir papriką supjaustyti juostelėmis ar norimo dydžio gabaliukais. Suberti į dubenį ir sumaišyti su aliejumi bei daugmaž trim ketvirčiais teriyaki padažo.
4.
Daržoves sukrėsti į kepimo indą. Ant viršaus išdėlio lašišą šiek tiek įspaudžiant į daržoves. Lašišą aptepti likusiu padažu.
5.
Kepti iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15-20 minučių.
6.
Patiekiant galima pabarstyti sezamų sėklomis ir žalumynais, pvz. kalendromis, petražolėmis ar svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital