42 gardžios idėjos Velykų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-18
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Velykų receptai
@Shutterstock

Nauji, nematyti, išradingi ir tie nostalgiški klasikiniai, laiko patikrinti, iš lūpų į lūpas perduodami receptai. Jei ieškote idėjų, kaip paruošti žavų šventinį stalą su puikiais gardumynais, tai šios labai tiks. Rasite saldžių idėjų, sočių patiekalų šventiniam stalui, užkandžių ir margučių dažymo būdų.

Pristatome Jums net 42 puikius receptus, kurie pravers kiekvienam, ieškančiam idėjų!

 

Tradicinė, labai skani Velykinė boba smaližiams, po sotaus stalo vaišių, prie puodelio kvapnios kavos. Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir, be abejo, skanus.

Receptą rasite čia.

Jeigu norite dailių ir spalvingų margučių be pirktinių dažų - siūlome rinktis virtuvėje dažnai randamus produktus. Tai visai nesudėtinga ir labai dailu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Shutterstock

Tikras restoranas namuose! Kreminis, sotus, iš įprastų ingredientų, bet toks be galo skanus patiekalas, kurio norisi kartoti dar ir dar. Paruošimas labai paprastas, o kaip žaviai atrodo! Lyg tiesiai iš paveiksliuko. Tiks ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Artėjančioms pavasario šventėms gaminkite gaivumu ir pavasariu dvelkiančią pavlovą. Lengvą ir traškų morengą pripildykite saldžiarūgščio citrinų ir švelnaus maskarponės kremo, pagardinkite aviečių uogiene ir saujele šviežių uogų. Saldžių, rūgščių ir gaivių skonių derinys lengvai sužavės daugelį – pakaks mažo gabalėlio, kad apsaltų širdis, o prie maisto kuriamų prisiminimų pridėtumėte dar vieną, be galo skanų ir saldų.

Receptą rasite čia.

Paruošti išskirtinį patiekalą šeimos savaitgalio pietums ar artėjančių Velykų stalui gali būti visai paprasta. Neilgas ingredientų sąrašas, paprasti gamybos žingsniai ir vos valandėlė virtuvėje, o rezultatas – nuostabiai gardus! Skamba puikiai, tiesa? Kalbame apie klasikinį Velingtono kepsnį su lašiša.

Receptą rasite čia.

Vos 15-20 minučių, keli ingredientai ir fantastiški salotų laiveliai jau ant stalo. Ruoškite juos, kai norisi gaivaus ir lengvo pasirinkimo pietums, vakarienei ar jei dairotės idėjų šventiniam stalui, jie tiks visoms progoms. Neįmantrūs ingredientai sukuria tobulą skonių derinį, kuriam sunku atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Pavasaris mums asocijuojasi ne tik su bundančia gamta, bet ir gaiviais desertais, pyragais, kuriuose jaustųsi gaiviai saldi uogų ar vaisių nata. Šis sūrio pyragas su avietėmis būtent toks ir yra - pavasariškas, spalvingas, kreminis, maloniai drėgnas ir be galo skanus. Beje, vietoje aviečių tinka ir braškės, šilaguogės ar kitos uogos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Tokį kumpį galite patiekti tiek šiltą, tiek jau atvėsusį. Aštriu peiliu pjaustykite plonomis riekelėmis, dalinkite į lėkšteles ir valgykite su orkaitėje keptomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis ar mėgstamais padažais.

Receptą rasite čia.

Jie nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes šiose užkandėlėse susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis be galo gaivus ir labai lengvai paruošiamas desertas yra tradicinis britiškas gardumynas. Įprastai jis patiekiamas taurėse, bet šiame recepte jis patiektas citrinų puselėse - taip dar gražiau ir šventiškiau.

Receptą rasite čia.

Vienos skaniausių salotų! Šiek tiek pikantiškos, sočios, paprastos, paruošiamos super greitai, o tiks ir šventiniam stalui, ir tiesiog, kai norisi pasimėgauti puikiais skoniais be ilgo trypčiojimo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Prieš kelis metus internetą sprogdino margučių dažymas naudojant skutimosi putas, o šį kartą išbandėme putas keisti tiesiog plakta grietinėle! Rezultatas puikus - pasteliniai dažų atspalviai nugulę ant kiaušinio, įvairus raštas ir skirtingos susiliejusios spalvos juos paverčia išskirtiniais, nes kiekvienas vis kitoks.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, tradicinis lenkiškas pyragas, geriau žinomas kaip Kremowka arba Napoleonka. Sakoma, kad nuo pat vaikystės jį labai mėgo popiežius Jonas Paulius II, todėl dar pyragas vadinamas Popiežiaus Kremowka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Įprasti ingredientai, o koks puikus skonių derinys pavyksta! Jei mėgstate silkę ir ieškote gardžių idėjų šventiniam stalui, šios salotos tikrai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kalakutienos vyniotinis ant stalo atrodys šventiškai ir puošniai, o skonis – pranoks lūkesčius! Sultinga, minkšta ir švelni kalakutiena tobulai dera su pikantišku, sodresnio skonio įdaru.

Receptą rasite čia.

Fantastiško kremiškumo, vos per pusvalandį paruošiama, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Turbūt su brauniais jau visi susipažinę, išragavę ir daugelis pamėgę. O kaip su jo pusbroliais blondies? Savo drėgna minkštute tekstūra jie primena braunius, tik be juodo šokolado. Taip, irgi saldūs ir skalsūs, tad pjaustomi mažais gabalėliais. Bet kiekvienas jų tiesiog sutirpsta mėgaujantis. O šie blondies dar ir taip žavingai velykiškai atrodo! Beje, gaminimas visiškai paprastutis, ingredientai irgi kasdieniai, o papuošimams vietoje šokoladinių kiaušinių tinka ir tiesiog saldainiai ar gabalėliais supjaustytas juodas ar pieniškas šokoladas.

Receptą rasite čia.

Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Beje, šis receptas tinka ir vištienai - naudokite krūtinėles ir jas perpjaukite išilgai pusiau, kad kepsniukai būtų plonesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tuomet ir šis nekeptas pyragas tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai lyg tortas, tik jo forma yra kitokia. Iškepę didelį ploną biskvitą ir padengę jį kremu, švelniai susukite. Apiberkite milteliniu cukrumi, papuoškite uogomis ir šviežių mėtų lapeliais. Paruošite jį neįtikėtinai greitai ir paprastai, o minkštas, kremiškas, burnoje sutirpstantis desertas patiks daugeliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minučių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus! Klasikinė lazanija ruošiama su jautiena, bet tinka ir kitokia malta mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikiai subalansuoto skonio, lengvai paruošiamas, jaukus ir labai skanus pyragas. Šiame recepte ruošiamas su juodaisiais serbentais, tačiau galite naudoti ir kitas turimas smulkesnes šaldytas uogas kaip kad avietės, mėlynės ar šilauogės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tokio gardaus užkandžio tiesiog neįmanoma nepasigaminti! Nustebinsite visus artimuosius ir draugus. Ypač patiks tiems, kurie mėgsta silkę. Puiki idėja užkandžių stalui ar kai norisi nustebinti šeimą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie tinginio kiaušiniai - žaisminga šventiška karamelinio tinginio variacija. Pagaminti nesudėtinga, o sužavėti bus ir mažieji valgytojai, ir mielai skanaus suaugę. Skrudinti sūdyti žemės riešutai suteikia skoniui snikeriškumo, bet galite naudoti ir paprastus skrudintus žemės riešutus ar kitokius mėgiamus riešutus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis sūrio pyragas yra vienas pačiausių jo autorei Dovilei. Šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Jis dažnas svečias namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanios, greitai paruošiamos ir itin puošniai atrodančios daržovių salotos. Man jas patinka gardinti trupučiu traškios šoninės, bet jei norite varianto be mėsos, galite ją praleisti ar pakeisti pora saujų mėgiamų riešutų, pvz. graikinių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Struffoli – neapolietiškos virtuvės saldėsis. Saldūs tešlos kamuoliukai, aplieti medaus ir apelsinų sirupu, Neapolyje dažniausiai patiekiami kaip tradicinis Kalėdų desertas, tačiau likusioje pietų Italijoje yra neatsiejama įvairiausių švenčių dalis ar kasdienis pasilepinimas. Dažniausiai Struffoli formuojamas kūgio ar žiedo formos, o prieš patiekiant apibarstomas spalvotais cukriniais pabarstukais ar mažais cukatų gabaliukais. Dailus, skanus ir spalvingas desertas papuoštų ir artėjančių Velykų stalą – gaminkime?

Receptą rasite čia.

Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Desertas, kurio kiekvienas kąsnis nukelia į nosalgiškus prisiminimus. Labai gardus, nuostabus kiekvienam šventiniam stalui, tai tas desertas, kuriantis prisiminimus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Purus migdolinis biskvitas, sulaistytas vaniliniu sirupu, apteptas rūgštelės turinčiu džemu iš šaldytų aviečių ir burnoje tirpstančiu maskarponės kremu - toks klasikinis derinys nenuvils net ir didžiausių kritikų. Na, o kur dar ir išvaizda! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greičiausiai visi sutiksime, kad Šimtalapis - ypatingas desertas. Ypatingas ne tik savo istorija bei paruošimu, bet ir skoniu. Prieš šimtmečius atvežtas ir gaminti pradėtas dar totorių - labai greitai savo gerbėjų ratą atrado ir Lietuvoje. Šiandien drąsiai galima sakyti, kad kiekvieno mūsų širdyje šis desertas užima ypatingą vietą. Plona mielinė, sviestu ir cukrumi pripildyta, tešla, storas aguonų sluoksnis ir kelios razinos - tik tiek tereikia tobulam, visus pavergiančiam, desertui. 

Receptą rasite čia.

Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Čia pateikiame bazinį receptą, bet juo galite varijuoti - pavyzdžiui, į morkų tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ne tik be galo skanu, bet vištiena iškepa super sultinga, padažas pagardina kiekvieną kąsnelį, paprikos ir ananasas tobulai dera, paruošimas neužtruks, o vėliau ir kepimo formos ilgai plauti nereikės, nes kepsniai ruošiami folijos kišenėlėse. Labai patogu, paprasta, o gardu tai neapsakomai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šventiškos, gardžios ir spalvingos tuno salotos, kurios tikrai patiks mėgstantiems sotesnį salotų variantą. Jei ruošite permatomamte inde, jos bus tikra stalo puošmena. Beje, vietoje tuno galima naudoti ir mažasias krevetes - jos čia be galo tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai puošnus ir labai skanus užkandis! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o atrodo įspūdingai ir tikrai nustebins svečius. Jeigu norite lengvesnio skonio, vietoje kreminio sūrio galima rinktis varškę, ją tuomet reikėtų petrinti per sietelį, kad nebūtų gumuliukų ir būtų kremiškesnė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Paris-Brest yra vienas žymiausių, ir greičiausiai vienas skaniausių, klasikinių Prancūzijos desertų. Akį traukianti išvaizda bei ypatingas skonių ir tekstūrų derinys - tai, kas vieną kartą paragavus, neleidžia pamiršti šio skanėsto. Minkštutė plikyta tešla, gardinta migdolų riekelėmis, riešutų pasta, burnoje tirpstantis kava ir riešutais kvepiantis grietinėlės kremas bei abejingų nepaliekantis plikytas mousseline kremas. Tortas? Pyragas? Ne, tai tikra svajonė, kurią rasite ne tik mažytėse Prancūzijos kavinukėse, bet lygiai taip pat nesunkiai pasigaminsite ir namuose!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Papuoš šventinį stalą ir puikiu skoniu pradžiugins.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis brokolių salotų variantas yra labai labai gardus. Recepto autorė pripažįsta, kad šios brokolių salotos - jos mėgstamiausios. Vynuogės suteikia salotoms saldumo, sultingumo, o kepinta šonine - sūrumo.

Receptą rasite čia.

Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, skoniu kažkuo primenantis ledus - toks, kuriam tikrai sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardus ir gaivus užkandis puikiai tinkantis vasarai. Tiesiog imi į rankas salotos laivelį ir skanauji. Vištieną galima rinktis rūkytą, virtą ar keptą, ar pakeisti rūkytu kumpeliu.

Receptą rasite čia.

Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ant šventinio stalo įvairūs suktinukai būna išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Ir nenuostabu kodėl - jie puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šventinio Velykų stalo patiekalas - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori. Įdarui galima rinktis ir raugintus agurkėlius ar marinuotus pievagrybius.

Receptą rasite čia.

Majonezas - neatsiejamas kiaušinių, mišrainių, sumuštinių ir įvairių mėsos vyniotinių palydovas. Šis padažas bei įvairios jo variacijos populiarios visame pasaulyje, tačiau retas žino, kad namuose puikų majonezą galima pasigaminti per keletą minučių. Kviečiame išmokti pasiruošti naminį majonezą ir išbandyti įvairias jo variacijas: klasikinį majonezą, palengvintą majonezą, majonezą be kiaušinių, veganišką majonezą bei avokadų majonezą.

Receptą rasite čia.

Puošnus, dailus ir labai gardus patiekalas Velykų stalui. Nereikės įmantrių ingredientų ar sudėtingų gaminimo technikų - paprasta ir skanu! Gaminti galima iš mėgstamos maltos mėsos ar jų mišinio, pvz., kiaulienos ir jautienos.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital