1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Apvalios kepimo formos dugną ir kraštus iškloti (naudojau 20 cm skersmens) kepimo popieriumi.
3.
Sausainius sutrinti elektriniu trintuvu iki smulkių trupinių (arba sudėti į maišelį ir sutrinti su virtuviniu kočėlu). Juos sumaišyti su tirpintu sviestu.
4.
Paruoštus trupinius dėti į kepimo formą, spausti formuojant dugną ir kraštus (apie 4 cm).
5.
Pagrindą kepti iki 180° C įkaitintos orkaitės viduryje 10 min. Tada išimti ir palikti atvėsti, o orkaitės kaitrą sumažinti iki 160° C.
6.
Į puodą dėti šaldytas avietes. Kaitinti ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės ir išskirs sultys. Gautą aviečių masę pertrinti per sietelį.
7.
Pertrintą masę grąžinti į puodą ir toliau virti ant vidutinės kaitros dažnai maišant, ko tūris kiek sumažės ir masė taps kiek tiršta. Nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
8.
Kremui paruošti, į virtuvinio kombaino dubenį dėti kreminį sūrį bei graikišką jogurtą ir lėtai maišyti, kad masė taptų vientisa (jei kombaino neturite, maišykite mediniu šaukštu, bet jokiu būdu ne mikseriu, nes perplaksite ir kepamas pyragas gali suskilinėti).
9.
Tuomet į kitą dubenėlį berti cukrų, kukurūzų krakmolą, išmaišyti. Šį bišinį suberti į kreminio sūrio masę, permaišyti. Pilti vanilės ekstraktą. Po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant.
10.
Į paruoštą kreminio sūrio masę sukrėsti atvėsintą aviečių masę. Išmaišyti iki vientisos spalvos.
11.
Paruoštą masę sukrėsti ant apkepto pagrindo pagrindu, išlyginti viršų.
12.
Pyragą kepti iki 160° C įkaitintos orkaitės viduryje 50-60 min. Tinkamai iškepusio sūrio pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys kiek tyvuliuoti lyg želė.
13.
Išjungti orkaitę ir leisti sūrio pyragui atvėsti iki kambario temperatūros išjungtoje orkaitėje kiek pravertomis orkaitės durelėmis.
14.
Atvėsusį pyragą perkelti į šaldytuvą bent 4 val.(arba geriausia nakčiai).
15.
Prieš patiekiant papuošti galima papuošti šviežiomis avietėmis ir/ar mėtų lapeliais.