Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Glazūruotas kiaulienos kumpis orkaitėje
Autorius apie receptą: Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Tokį kumpį galite patiekti tiek šiltą, tiek jau atvėsusį. Aštriu peiliu pjaustykite plonomis riekelėmis, Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Tokį kumpį galite patiekti tiek šiltą, tiek jau atvėsusį. Aštriu peiliu pjaustykite plonomis riekelėmis, dalinkite į lėkšteles ir valgykite su orkaitėje keptomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis ar mėgstamais padažais. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai kiaulienos kumpio (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
1 vienetas salierių
1 šakelė rozmarino
2 vienetai lauro lapų
1 saujelė pipirų
Glazūrai:
85 gramai medaus
50 gramų rudojo cukraus
1 vienetas apelsinų (išspaustų sulčių)
1.5 šaukšto garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo kumpio vidinės dalies, jei reikia, nupjaukite riebalų perteklių.
2.
Suriškite kumpį virvele, kad virdamas išlaikytų formą.
3.
Į didelį puodą sudėkite stambiai pjaustytą svogūną, morką, saliero stiebą, rozmarino šakelę, lauro lapelius, saują pipirų. Dėkite kumpį ir užpilkite vandeniu.
4.
Užvirkite, sumažinkite ugnį ir palikite lėtai virti 1 val. 30 min.
5.
Kol kumpis verda, pasiruoškite glazūrą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
6.
Medų, rudąjį cukrų, apelsinų sultis ir garstyčias sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies maišydami, kol produktai ištirps ir susijungs į vientisą masę. Pavirkite dar 3-4 minutes, kol glazūra sutirštės. Atidėkite į šalį.
7.
Iškepkite kumpį. Išvirusį kumpį išimkite iš sultinio, nuriškite virvelę ir nupjaukite odą (bet riebalų sluoksnelį – palikite).
8.
Riebalų sluoksnio paviršiuje aštriu peiliu padarykite įstrižas įpjovas (įpjaukite rombais).
9.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
10.
Kepimo skardą išklokite lakštu folijos, ant jos dėkite kumpį. Kruopščiai aptepkite puse paruoštos glazūros.
11.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet trumpam išimkite iš orkaitės, aptepkite likusia glazūra ir kepkite toliau, dar 30 minučių. Vidinė iškepusio kiaulienos kumpio temperatūra turi siekti 65-70 laipsnių.
12.
Iškepę kumpį, leiskite jam 15 minučių pastovėti, ir tik tuomet supjaustykite riekelėmis. Galite valgyti šiltą ar šaltą. Atvėsintą šaldytuve sandariame indelyje galite laikyti iki keturių-penkių dienų.
Patarimai:
Rinkitės didesnį kiaulienos kumpį – toks lėkštėje ant šventinio stalo atrodys gražiau. Kumpis, kurį kepiau aš, svėrė 2,3 kg.
Kumpį virkite su oda, o nuo išvirusio odą nupjaukite. Riebalų sluoksnį, esantį po oda, palikite, – apteptas glazūra ir kepdamas, jis aptirps ir gardžiai karamelizuosis.
Norėdami iškepti minkštą ir sultingą kumpį, remkitės vidine mėsos temperatūra. Ji turėtų siekti 65-70 laipsnių.
Sultinio, kuriame virė kumpis, neišpilkite. Tai – puikus gardžios sriubos pagrindas.
Kumpio likučius sandarame inde šaldytuve galite laikyti iki keturių-penkių dienų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Irena
2024-03-27 22:30
Ar druskos nereikia? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2024-03-29 09:41
Pasitikslinimo su recepto autore - druskos Asta tikrai nedėjo ir skonyje jos netrūksta. Daug skonio kumpis įgauna nuo prieskonių bei glazūros. Žinoma, jei norite ar nedrąsu be jos, verdant kumpį galite šiek tiek įdėti, bet tas nėra būtina. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital