Karšti tortilijų ir sūrio kąsneliai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Karšti tortilijų suktinukai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karšti tortilijų suktinukai
Karšti tortilijų suktinukai
Karšti tortilijų suktinukai
Autorius apie receptą: Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
5 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
200 gramų varškės užtepėlės (arba kreminio sūrio, mes naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su žalumynais)
2 saujos kietojo sūrio (ar kitokio mėgiamo, mes naudojome Vilvi Grand reserve)
1.5 šaukštelio česnako miltelių (arba 3-4 išspaustų skiltelių česnako)
1.5 šaukštelio sezamo sėklų (nebūtina)
1 šaukštelis svogūnų mitelių (nebūtina)
Kepimui:
2 šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškės užtepėlę sumaišyti su česnako milteliais, svogūnų milteliais ir sezamų sėklomis (jei naudojate). Šią masę tolygiai paskirstyti ant tortilijų. Ant viršaus užbarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio.
2.
Tortilijas labai standžiai susukti, galiukus nupjauti. Kiekvieną tortiliją supjaustyti į 5-6 gabalėlius.
3.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Sudėti tortilijų kąsnelius ir kepti 1–2 minutes iš vienos pusės (arba iki gražiai paruduos). Tada apversti ir apkepti iš kitos pusės.
4.
Kąsnelius skaniausia patiekti šiltus, bet gardūs jie ir atvėsę.
Patarimai:
Varškės užtepėlę šiems kąsneliams naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kaitinant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį ar kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiamas skonis ir tekstūra mums patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Gertrūda
2024-04-11 19:09
Man neskanu buvo,nes viduje tešla neiškepus gaunas ATSAKYTI
Agnė
2024-04-12 09:51
Kokia tešla? Nėra čia tešlos, tortiliją jau iškeptą juk naudojate. Man labai patiko, vienas skaniausių užkandžių. ATSAKYTI
Kaspisija
2023-10-09 18:33
Sveiki, ar fermentinis sūris tiks? ATSAKYTI
N.
2023-07-04 13:22
O kaip su kepimu orkaitėje? ar ne geriau būtų? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital