Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže
Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže
Kiaulienos kepsniai kreminiame špinatų padaže
Autorius apie receptą: Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaulienos nugarinės pjausnių (didesnių arba 5 mažesnių)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 30% riebumo)
150 mililitrų sultinio (tinka daržovių, vištienos ar kiti)
100 gramų špinatų
2 šaukštai varškės užtepėlės (ar tepamo sūrelio, mes naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su česnakais)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
5 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba raudonėlio, čiobrelių)
0.5 šaukštelio čili dribsnių (nebūtina)
1 šaukštas kvietinių miltų (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos pjausnius iš abiejų pusių pabarstykite druska, pipirais ir saldžios paprikos milteliais. Apvoliokite miltuose.
2.
Keptuvėje ant kiek didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite pjausnius ir kepkite po 2-3 min kiekvieną pusę iki gražiai apskrus ir bus beveik iškepę. Išimkite iš keptuvės ir perdėkite į lėkštę, uždenkite kita lėkšte (arba folija), kad neatvėstų.
3.
Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Dėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite 4-5 min iki suminkštės. Berkite smulkiai kapotą česnaką ir 0.5 a.š. čili dribsnių, maišant pakepinkite 30-60s. Supilkite sultinį, berkite 1 a.š. itališkų žolelių. Patroškinkite 2-3 min.
4.
Sudėkite varškės užtepėlę, gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir supilkite grietinėlę. Pakaitinkite iki beveik užvirs. Suberkite špinatus ir pakaitinkite iki špinatai sukris. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
5.
Kiaulienos kepsnius grąžinkite į keptuvę ir patroškinkite ant nedidelės kaitros 1-2min.
Patarimai:
Varškės užtepėlę padažui naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, lengvai pikantiško skonio, o karštyje išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį, bet varškės užtepėlės suteikiamas kremiškumas mums patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital