Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru
Autorius apie receptą: Kalakutienos vyniotinis ant stalo atrodys šventiškai ir puošniai, o skonis – pranoks lūkesčius! Sultinga, minkšta ir švelni kalakutiena tobulai dera su pikantišku, Kalakutienos vyniotinis ant stalo atrodys šventiškai ir puošniai, o skonis – pranoks lūkesčius! Sultinga, minkšta ir švelni kalakutiena tobulai dera su pikantišku, sodresnio skonio įdaru. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas kalakutų krutinėlės (apytikriai)
Įdarui:
200 gramų šaltai rūkytos šoninės
150 gramų kreminio sūrio
100 gramų špinatų
100 gramų kietojo sūrio
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
1 pundelis čiobrelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Viršui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytą šoninę. Kepkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol svogūnai suminkštės, o šoninė gardžiai apskrus. Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir dar minutę pakaitinkite, kol sukris. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2.
Dubenyje sumaišykite atvėsusias daržoves ir šoninę, kreminį sūrį, kietąjį sūrį, pasmulkintas petražoles, čiobrelius. Pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite į šalį.
3.
Susukite vyniotinį. Kalakuto krūtinėlę pasidėkite ant maistinės plėvelės lakšto. Aštriu peiliu įpjaukite taip, kad galėtumėte ją atversti lyg knygą (neperpjaukite iki galo – turite gauti vientisą kalakutienos išklotinę).
4.
Užklokite kalakutienos filė antru maistinės plėvelės lakštu ir išmuškite mėsos plaktuku, kad kalakutiena taptų minkštesnė ir plonesnė.
5.
Nuimkite viršutinį maistinės plėvelės lakštą. Krūtinėlę aptepkite paruoštu įdaru.
6.
Atsargiai susukite kalakutienos vyniotinį. Nespauskite, kad įdaras neišbėgtų per kraštus.
7.
Sutvirtinkite vyniotinį surišdami jį virvele, kad kepdamas neišsivyniotų, o įdaras neišbėgtų.
8.
Kepimui paruoštą vyniotinį aptepkite alyvuogių aliejumi ir įtrinkite prieskonių mišiniu: džiovintomis česnakų granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir rūkyta paprika.
9.
Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
10.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes (arba priklausomai nuo vyniotinio dydžio). Vyniotinis turi gardžiai apskrusti, o jo vidinė temperatūra – pasiekti 72 laipsnius.
11.
Iškepusį vyniotinį išimkite iš orkaitės. Leiskite apie 10 minučių pastovėti. Tuomet nuimkite virvelę, su kuria buvote surišę vyniotinį, ir pjaustykite riekelėmis.
Patarimai:
Rinkitės didesnę kalakutienos krūtinėlę – kuo didesnė bus išklotinė, tuo lengviau bus susukti dailų vyniotinį.
Įdarą galite pagardinti ir daugiau keptų daržovių: morkomis, salierais, pievagrybiais.
Jei norite, kad įdaras būtų tirštesnis ir tvirtesnis, įmaišykite į jį porą šaukštų džiūvėsėlių.
Norėdami iškepti ypatingai sultingą kalakutienos vyniotinį, sekite vidinę temperatūrą – ji turi siekti 72 laipsnius.
Vyniotinį patiekite su mėgstamais priedais: orkaitėje keptomis bulvytėmis, šviežių daržovių salotomis, mėgstamais padažais.
Skaniausias vyniotinis šiltas, tad patiekite jį kaip pagrindinį patiekalą.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital