Morkų keksas su varškės įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Morkų keksas su varškės įdaru
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Morkų keksas su varškės įdaru
Morkų keksas su varškės įdaru
Morkų keksas su varškės įdaru
Morkų keksas su varškės įdaru
Autorius apie receptą: Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Čia pateikiu bazinį receptą, bet juo galite varijuoti - pavyzdžiui, į morkų tešlą Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Čia pateikiu bazinį receptą, bet juo galite varijuoti - pavyzdžiui, į morkų tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 gramų morkų (gryno svorio, nuskustų)
250 gramų miltų
50 gramų kukurūzų krakmolo (arba bulvių)
150 gramų cukraus
180 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio arba tirpinto sviesto)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis apelsino žievelės (arba 1 a.š. cinamono)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų varškės
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
15 gramų kukurūzų krakmolo (arba bulvių)
1 vienetas kiaušinių (M arba L dydžio)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Glajui:
100 gramų cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 180C (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Morkas smulkiai sutarkuokite (aš tarkavau Kenwood virtuvės kombainu, bet tinka ir smulki tarka).
3.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir žiuspnelį druskos. Viską labai gerai išplakite elektriniu plaktuvu iki masė pabals ir taps puri, tiršta, o tūris ženkliai padidėjęs.
4.
Toliau plakdami pamažu supilkite aliejų.
5.
Įtarkuokite apelsinio žievelę (nuo 1 nedidelio apelsino), suberkite morkas ir išmaišykite.
6.
Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Per kelis kartus suberkite į tešlą, kaskart švelniais judesiais išmaišydami, kad neliktų sausų miltų.
7.
Įdarui į elektrinio trintuvo indą dėkite varškę, grietinę, cukrų, krakmolą. Įtarkuokite citrinos žievelę (jei norite gaiviau, įspauskite ir šlakelį citrinos sulčių). Viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
8.
Kekso formą patepkite sviestu ir pabarstykite trupučiu miltų. Sudėkite pusę morkų tešlos. Ant jos šaukštu švelniais judesiais paskirstykite varškės kremą. Ant jo atsargiai paskirstykite morkų tešlą - švelniai, kad nesusimaišytų su varške.
9.
Keksą kepkite iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min (iki ikišus medinį pagaliuką į storiausią vietą, jį ištrauksite švarų).
10.
Išėmus iš orkaitės keksui leiskite 30min atvėsti formoje. Tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.
11.
Atvėsusį morkų keksą, jei norite, galite aplieti glajumi. Jį pagaminti super paprasta - cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis (iš 0.5 vidutinės citrinos). Tada įpilkite truputį pieno arba vandens (pakaks labai nedaug) iki glajus bus tirštos, bet pilamos konsistencijos.
Patarimai:
Pagalbininkai. Aš keksą ruošiau naudodama virtuvės kombainą (savo mylimiausią Kenwood Titranium Baker), kuris labai palengvina daugelį užduočių virtuvėje, bet jei kombaino neturite, tiks ir atskiri įrankiai - smulki tarka, elektrinis mikseris ir trintuvas (arba tiesiog sietelis varškei pertrinti).
Priedai keksui. Šiuo morkų kekso receptu galite varijuoti - pavyzdžiui, į tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Senukai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laura
2022-04-21 22:47
Šis pyragas man patiko ,kepsiu dar kartą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital