Velykinė boba su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Velykinė boba su varške
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Velykinė boba su varške
Velykinė boba su varške
Velykinė boba su varške
Autorius apie receptą: Ši varškinė boba pavyksta drėgna, kvapni ir be galo skani. Galite ją drąsiai kepti ne tik Velykoms, bet ir kitokiai progai, kai prireikia tikrai ypatingo pyrago. Kai gaminu Velykoms, Ši varškinė boba pavyksta drėgna, kvapni ir be galo skani. Galite ją drąsiai kepti ne tik Velykoms, bet ir kitokiai progai, kai prireikia tikrai ypatingo pyrago. Kai gaminu Velykoms, razinos man yra toks tradiciškiausias priedas, bet jei nemėgstate, galite jas keisti džiovintomis spanuolėmis arba 2-3 saujomis šviežių ar šaldytų uogų (labai tinka juodiejį serbentai, spanguolės ar mėlynės). (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų miltų
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų varškės 9%
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
150 gramų cukraus
120 gramų grietinės
100 gramų razinų (arba džiovintų spanguolių)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis citrinos žievelės (nebūtina)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 170 C (kaitinimas - viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti, kol ruošite tešlą.
3.
Kiaušinių trynius atskirsti nuo baltymų. Baltymus pasidėti į šaldytuvą (reikės vėliau), o trynius šakute lengvai paplakti, kad susijungtų.
4.
Varškę pertinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu, kad neliktų grūdelių (šis žingsnis nebūtinas, bet taip skaniau, ypač jei varškė biresnė).
5.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti elektriniu plaktuvu iki bus purus. Suberti cukrų ir dar paplakti porą minučių.
6.
Toliau plakant per kelis kartus supilti trynius, kaskart gerai išplakant. Per kelis kartus sukrėsti varškę, kaskart išplakant. Sudėti grietinę, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę, dar kartą išplakti.
7.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus suberti į tešlą, kaskart išmaišant, kad neliktų sausų miltų. Tešla bus gana tiršta, viskas gerai.
8.
Razinas gerai nuvarvinti ir įmaišyti į tešlą.
9.
Baltymus išplakti iki standumo. Trečdalį baltymų sukrėsti į tešlą ir išmaišyti greitais judesiais. Tada sudėti likusius baltymus ir išmaišyti jau švelniais judesiais, stengiantis, kad tešla taptų vientisa, tačiau baltymai per daug nesubliūkštų.
10.
Tešlą sukrėsti į kepimo formą. Aš naudojau silikoninę, tad niekuo netepiau, o jei naudotumėte metalinę, ją pirmiausia patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais.
11.
Bobą kepkite i iki 170 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min. (ar iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis sausas ir neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė). Orkaitę išjunkite, dureles praverkite ir leiskite bobai 15-20 min atvėsti orkaitėje. Tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.
12.
Atvėsintą bobą galima apipilti lydytu šokoladu ar baltu glajumi (sumaišyti cukraus pudrą su citrinos sultimis ir šlakeliu pieno arba vandens).
Patarimai:
Pagalbininkai. Aš bobos tešlą ruošiau naudodama virtuvės kombainą (savo mylimiausią Kenwood Titranium Baker), kuris labai palengvina daugelį užduočių virtuvėje, bet jei kombaino neturite, tiks ir elektrinis mikseris.
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Senukai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Loreta
2024-02-11 19:41
Man patiko ATSAKYTI
Diana
2023-07-28 12:44
puikus pyragas ,slapias ATSAKYTI
Nesa
2022-04-17 03:30
Man ir pavyko iskept ir labai patiko skonis. Nuostabi bobute! ATSAKYTI
As
2022-04-01 10:08
Tikrai skani boba ATSAKYTI
Kami
2021-04-05 18:51
Bet tai koks skonis!!!!Tikrai Boba verta Velyku!!! ATSAKYTI
Ernesta
2021-04-05 17:59
Super receptas, tikrai skanu! Gavosi puikiai. Naudojau varškę iš kibirėlio, nes tokią turėjau, tad dėjau mažiau cukraus (varškė buvo saldinta) ir įdėjau pora šaukštų daugiau miltų (nes tokia varškė drėgnesnė). ATSAKYTI
Gitana
2021-04-04 06:23
Labai skanus keksas. Labai greitai pasidaro ATSAKYTI
juonas
2021-04-02 18:57
Labai gražu ir skanu ATSAKYTI
2021-03-28 23:15
Labai puikus receptas, viskas gavosi ir buvo begalo skanu. ATSAKYTI
Zana
2020-04-12 17:19
Kepiau pirma karta Velykine boba :) Ir ji pavyko, iskepe tokia kokia tikejausi. Tik su glajumi kita karta pasistengsiu labiau. Dejau maziau cukraus ir razinu. ATSAKYTI
Daiva
2020-04-12 12:09
Puikiai gavosi,skanu.Dejau džiovintų spanguolių. ATSAKYTI
Žaneta
2019-04-21 22:12
Labai skani "bobutė", tokia kaip ir norėjau, puikus drėgnas keksiukas, ačiū! ATSAKYTI
Birutė
2018-03-29 12:12
Nepakartojama varškine bobutė, didelis ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital