Velykinė boba su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Velykinė boba su varške
Velykinė boba su varške
Velykinė boba su varške
Velykinė boba su varške
Autorius apie receptą: Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir be abejo skanus!
Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir be abejo skanus!
Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus pudros
125 mililitrai grietinės
100 gramų razinų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek citrinos žievelės
Pabarstymui:
1 saujelė džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra, įpjaustyti citrinos žievelę, sudėti grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalti), minkštą sviestą, razinas ir viską labai gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
2.
Viską gerai išmaišyti, supilti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą (ar iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
3.
Atvėsintą bobą galima apipilti lydytu šokoladu ar baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Zana
2020-04-12 17:19
Kepiau pirma karta Velykine boba :) Ir ji pavyko, iskepe tokia kokia tikejausi. Tik su glajumi kita karta pasistengsiu labiau. Dejau maziau cukraus ir razinu. Tesla buvo gana kieta, tirsta, bet su saukstu dar ejo sudeti i forma. Gavosi dregnas, minkstas. Kartosiu kasmet :) ATSAKYTI
Viskas gerai
2020-04-12 14:52
Del miltu kiekio, tikrai reikia 400gr., as irgi abejojau bet surizikavau, viska dejau tiksliai kaip parasyta, pyragas super, minkstas, purus. ATSAKYTI
Inga
2020-04-12 13:34
Labai skanu. Taip kaip ir tikėjausi. 400 g miltų tikrai padaro tešlą kietą, bet užtai iškepus vidus, kaip paveikslėlyje, tai nežinau, ar kitą kart dėčiau mažiau. Sviestą gal reikėtų ištirpinti, kad lengviau maišytųsi, o gal užtektų tik kambario temperatūros. ATSAKYTI
Daiva
2020-04-12 12:12
Sviestą lydžiau.Kitą kartą daryčiau procesą kaip keksui,pirma išplakčiau pudrą su sviestu,o tada po viena iplakciau kiaušinius,ir toliau kitus ingredientus.Miltus lengvai imaisyti,neperplakt. ATSAKYTI
Daiva
2020-04-12 12:09
Puikiai gavosi,skanu.Dejau džiovintų spanguolių. ATSAKYTI
Nusivylusi
2020-04-11 22:18
Ar tikrai reikia 400g miltų? Dėjau 330g ir tikrai gerokai per daug. Produktų išmetimas ATSAKYTI
Jolanta
2020-04-11 20:14
kazkas sitame recepte ne taip. sudejau tik 300 g miltu, nes jei buciau idejusi visa kieki nurodyta recepte, tesla butu kieta. mano iskeptos "bobos" pavirsius atrodo visai ne taip, kaip parodyta nuotraukoje. as itariu, kad sviesta reiketu istirpnti. ATSAKYTI
Lina
2020-04-12 11:25
Miltai skirtingi būna, jų brinkimas net nuo drėgmės virtuvėje priklauso :) Bet čia tešla ir turi būti tiršta, svarbu, kad sviestas būtų minkštas (kambario temperatūros), o varškę naudoju drėgną. ATSAKYTI
Oi:(
2020-04-11 15:36
kodėl man tokia tešla gavosi per tiršta, reikėjo su šaukštu imti ir dėti į kepimo indą???:(((( ATSAKYTI
Žaneta
2019-04-21 22:12
Labai skani "bobutė", tokia kaip ir norėjau, puikus drėgnas keksiukas, ačiū! ATSAKYTI
Birutė
2018-03-29 12:12
Nepakartojama varškine bobutė, didelis ačiū ATSAKYTI
Irena
2018-03-21 05:43
kokioje temperatūroje kepti ? ATSAKYTI
Laura
2018-03-21 12:29
Parašyta 2-ame gaminimo žingsnyje - 170 laipsnių temperatūroje :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital