Varškės užtepėlė su lašiša

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Varškės užtepėlė su lašiša
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Varškės užtepėlė su lašiša
Varškės užtepėlė su lašiša
Autorius apie receptą: Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu. Šią idėją atradau gaminimo grupėje, tačiau šiek tiek pakoregavau pagal savo skonį ir pavyko puikiai. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
180 gramų   varškės 9%
100 gramų   rūkytos lašišos filė  (arba sūdytos)
1 šaukštas   majonezo
0.5 vieneto   rausvųjų svogūnų  (vidutinio dydžio)
1 pundelis   krapų
1 šaukštas   citrinų sulčių  (nebūtina)
2 skiltelės   česnako
1 žiupsnelis   maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 vienetas   prancūziško batono
pagal poreikį   alyvuogių aliejaus
pagal skonį   druskos
pagal skonį   pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis. Kiekvieną riekelę aptepti alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.
2.
Riekeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 5-7 min iki švelniai paruduos. Kepdami stebėkite, nes tikslus laikas gali priklaustyti nuo orkaitės ir riekelių storumo.
3.
Lašišą supjaustyti kuo smulkesniais gabalėliais, krapus susmulkinti, svogūną supjaustyti mažais gabaliukais.
4.
Į dubenį dėti varškę ir gerai ištrinti šakute, sudėti lašišą, įspausti česnaką, dėti krapus, svogūną, įberti žiupsnį pipirų, įdėti majonezo ir gerai išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, galima papildomai pagardinti žiupsneliu druskos ar dar trupučiu citrinų sulčių.
5.
Ant atvėsusių riekelių tepti paruoštos užtepėlės ir skanauti.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
MonìCa
2023-10-08 18:03
Puikūs ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital