Gaivios brokolių, žiedinių kopūstų ir sūrio salotos

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Gaivios brokolių, žiedinių kopūstų ir sūrio salotos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivios brokolių, žiedinių kopūstų ir sūrio salotos
Gaivios brokolių, žiedinių kopūstų ir sūrio salotos
Autorius apie receptą: Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.
(...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų brokolių
200 gramų žiedinių kopūstų
300 gramų konservuotų kukurūzų
200 gramų čederio sūrio (arba fermentinio, kietojo ar kito mėgiamo)
200 gramų morkų
100 gramų šaltai rūkytos šoninės (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
Padažui:
120 gramų majonezo (kokybiško, galima keisti jogurtu, žr. patarimus)
120 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis dižono garstyčių (arba krienų)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė česnakų laiškų (arba svogūnų laiškų ar petražolių, galima nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolį ir žiedinį kopūstą supjaustyti žiedynais, morką ir sūrį sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti. Kukurūzus nusunkti. Viską sudėti į dubenį.
2.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais. Įkaitinti keptuvę, suberti šoninę ir kepti apie 5 minutes ant vidutinės kaitros iki kol apkeps ir taps traški, tuomet sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
3.
Padažui į dubenėlį dėti majonezą, grietinę, pilti citrinų sultis, dėti garstyčias, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
4.
Paruoštą padažą sukrėsti į dubenį su daržovėmis, suberti šoninę. Viską gerai išmaišyti.
5.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. česnakų ar svogūnų laiškais ar petražolėmis.
Patarimai:
Vietoje majonezo salotoms galite naudoti ir tiesiog jogurtą. Tokiu atveju į padažą įdėkite šiek tiek daugiau garstyčių, papildomai galite įberti žiupsnelį cukraus ar kito saldiklio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Smailina
2023-05-25 20:46
Labai skanios salotos, tik dariau be kukurūzų. Kepta šoninė puikiai tinka! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital