Velingtono kepsnys su lašiša - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Velingtono kepsnys su lašiša - receptas žingsnis po žingsnio

Paruošti išskirtinį patiekalą šeimos savaitgalio pietums ar artėjančių Velykų stalui gali būti visai paprasta. Neilgas ingredientų sąrašas, paprasti gamybos žingsniai ir vos valandėlė virtuvėje, o rezultatas – nuostabiai gardus! Skamba puikiai, tiesa? Kalbame apie klasikinį Velingtono kepsnį su lašiša.

Velingtono kepsnys – šimtmečius skaičiuojantis klasikinis anglų patiekalas, kadaise taip pavadintas pirmojo Velingtono kunigaikščio garbei. Pagal autentišką receptą, šis sluoksniuotos tešlos pyragas buvo kepamas su jautiena. Laikui bėgant, patiekalas tapo toks populiarus, kad žmonės atrado daugiau būdų jį gaminti vis kitaip: su lašiša, aviena ar kiauliena.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša – ypatingai gardi šio recepto variacija. Lašišos filė pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinomis, tarkuotomis česnakų skiltelėmis, druska ir pipirais. Trumpam atidėkite į šalį, kad įgertų šiuos skonius. Tuo tarpu keptuvėje iki minkštumo kepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir špinatų lapelius. Sumaišykite juos su kreminiu ir kietuoju sūriais, pagardinkite dosnia saujele smulkintų krapų. Lašišos filė ir špinatų kremą įtaisykite tarp dviejų sluoksniuotos tešlos lakštų, taip suformuodami dailų pyragą. Viršų aptepę lengvai išplaktu kiaušiniu, būsite pasirengę kepsnį pašauti į įkaitintą orkaitę, o už pusės valandos – patiekti ant stalo.

Viskas tikrai taip paprasta, kaip ir skamba! O svarbiausia, labai gardu – po traškiu tešlos sluoksneliu slepiasi minkšta, sultinga lašiša kremiškame špinatų ir sūrio apvalkale.

Sodrūs skoniai, gardus aromatas, malonios tekstūros ir išskirtinė patiekalo forma yra priežastys, dėl kurių šis pyragas sužavi daugelį. Išbandykite, paragaukite ir įsitikinkite. Gaminkime žingsnis po žingsnio kartu!
 


6-8 porcijos
Paruošite per 40 min.
Kepsite 25-30 min.


Velingtono kepsnys su lašiša

Lašišai:

  • 800-900 g lašišos filė
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 nutarkuotos citrinos žievelės
  • ½ citrinos sulčių
  • 2 česnako skiltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Įdarui:

  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 200 g špinatų
  • 1 arb. š. druskos
  • ½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • ryšelio šviežių krapų
  • 250 g kreminio sūrio
  • 50 g kietojo sūrio
     
  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 kiaušinio

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

2. Iš pradžių paruoškite lašišą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, nutarkuotos citrinos žieveles, citrinų sultis, tarkuotas česnako skilteles, druską ir pipirus.


4. Gautu mišiniu aptepkite lašišos filė. Atidėkite į šalį, kol paruošite įdarą.


5. Paruoškite špinatų kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


6. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.

7. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

8. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami dar minutę pakepinkite, kol špinatai suminkštės ir sukris. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Atvėsinkite.


9. Atvėsusį špinatų mišinį sumaišykite su smulkintais krapais, kreminiu sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.


10. Pasiruoškite du sluoksniuotos tešlos lakštus (apie 25x35 cm dydžio, arba priklausomai nuo turimos lašišos filė dydžio ir formos).


11. Ant pirmojo tešlos stačiakampio paskleiskite maždaug pusę špinatų ir kreminio sūrio įdaro. Palikite švarius tik maždaug 3 cm kraštelius iš visų pusių.


12. Ant įdaro dėkite lašišos filė. Tešlos kraštelius aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu.


13. Aptepkite lašišą likusiu špinatų kremu.


14. Uždenkite antruoju tešlos lakštu. Kraštelius kruopščiai užspauskite pirštais ar šakutės dantukais.
 

 

15. Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu. Jei norite, paviršiuje padarykite įpjovas.


16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol lašiša viduje bus iškepusi, o tešla – gardžiai apskrudusi, auksinės spalvos.


17. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias minutes pravėsti. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su šviežių daržovių salotomis ar kitais pagardais.


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Atpjautas kepsnio gabalėlis atrodys įspūdingiau ir gražiau, jei rinksitės storesnę lašišos filė. Prieš marinuodami, būtinai nupjaukite jos odelę.
  • Kepsnį paruošite itin greitai, jei naudosite parduotuvėje įsigytą sluoksniuotą bemielę tešlą. Ją galite rinktis tiek šaldytą, tiek šviežią. Jei naudosite šaldytą, nepamirškite jos perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą dieną prieš, kad galėtų lėtai atšilti.
  • Jei tik yra galimybė, naudokite didelius sluoksniuotos tešlos lakštus, kad nereikėtų jų vieno su kitu sujungti.
  • Galite naudoti tiek šviežius, tiek šaldytus špinatus.
  • Jei norite, galite įmaišyti ir gabalėlį tarkuoto mocarelos sūrio.
  • Nors didelis kepsnys atrodo išties efektingai, galite kepti ir porcijinius sluoksniuotos tešlos pyragėlius. Galbūt šis variantas pasirodys paprastesnis, jei naudosite nedidelius sluoksniuotos tešlos lakštelius. Tokiu atveju viską darykite lygiai taip pat, tik lašišos filė susipjaustykite gabalėliais ir formuokite kelis mažus pyragėlius.
  • Skaniausias kepsnys bus vos iškeptas. Išėmę iš orkaitės, leiskite kelias minutes pravėsti ir sutvirtėti, tuomet – pjaustykite gabalėliais ir dalinkite į lėkštes. Šalia patiekite mėgstamų šviežių daržovių salotų.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital