Įdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Įdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Įdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriu
Įdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriu
Įdaryti pievagrybiai su krabų lazdelėmis ir sūriu
Autorius apie receptą: Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs! Beje, jei įdaro šiek tiek liktų (tas labai priklausys nuo kepurėlių dydžio), galite įdaryti ir daugiau pievagrybių arba jį panaudoti karštiems sumuštiniams ar tortilijų suktinukams. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
20 vienetų pievagrybių (naudojau didesnius)
150 gramų krabų lazdelių
150 gramų varškės užtepėlės (ar tepamo sūrelio, mes naudojome Vilkyškių varškės užtepėlę su žalumynais)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, mes naudojome Vilvi Gouda)
40 gramų panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių, o versijai be glitimo - migdolų miltų)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovintų čiobrelių ar raudonėlio)
1 sauja svogūnų laiškų (arba smulkintų petražolių, nebūtina)
0.5 šaukšto vorčesterio padažo (nebūtina)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Išimti iš pievagrybių kotelius. Sudėti kepurėlėmis žemyn ant kepimo skardos, apšlakstyti alyvuogių aliejumis, pabarstyti druska ir pipirais. Kepti iki 190C įkaitintos orkaitės viduryje 10 minučių.
3.
Kol pievagrybiai apkeps, pasiruošti įdarą. Į dubenį burokine tarka sutarkuoti sūrį ir krabų lazdeles, dėti varškės užtepėlę, džiūvėsėlius, pjaustytus svogūnų laiškus, tarkuotą sūrį, vorčesterio padažą, itališkas žoleles ir įspausti česnaką. Išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Į kiekvieną pievagrybio kepurėlę dėti po 1 šaukštelį įdaro, švelniai spaudžiant pirštais paskirstyti kepurėlės viduje, kad užsipildytų krašteliai. Ant viršaus dėti dar įdaro, suformuojant nedidelius bokštelius.
5.
Pievagrybius sudėti į kepimo formą. Kepti iki 190C įkaitintos ir kepti orkaitėje orkaitės viduryje 15-20 minučių iki šiek tiek apskrus.
Patarimai:
Pievagrybių apkepimas. Jei skubate, pievagrybių galite neapkepti, o iškart kepurėles pripildyti įdaru ir kepti jau su juo. Visgi apkepus pievagrybių skonis susikoncentruoja, perteklinis skystis nugaruoja ir jie tampa dar gardesni.
Varškės užtepėlę įdarui naudojome, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kepant tobulai išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog tepamą sūrelį, bet varškės užtepėlės suteikiamas skonis mums patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital