Sluoksniuotos tuno salotos "Mimoza"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
sluoksniuotos tuno salotos Mimoza
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
sluoksniuotos tuno salotos Mimoza
sluoksniuotos tuno salotos Mimoza
Autorius apie receptą: Šios salotos yra klasikinės legendinės, tad be abojnės, tikrai labai skanios. Tradiciškai jos sluoksniuojamos vien su majonezu, bet mes padažą truputį palengvinome dalį Šios salotos yra klasikinės legendinės, tad be abojnės, tikrai labai skanios. Tradiciškai jos sluoksniuojamos vien su majonezu, bet mes padažą truputį palengvinome dalį majonezo pakeisdami graikišku jogurtu. Beje, vietoje tuno galite naudoti ir smulkias krevetes - jos irgi be galo čia tinka. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 skardinės tuno savo sultyse (apie 300g gryno svorio)
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, virtų)
5 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai morkų (virtų)
1 vienetas poro (arba didesnio rausvojo svogūno)
300 gramų graikiško jogurto
200 gramų majonezo
100 gramų sūrio (naudojome VILVI Memel Prussia, bet tinka ir kitoks mėgiamas)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves, morkas ir sūrį sutarkuokite stambia (vadinama "burokine" tarka).
2.
Porą supjaustykite plonais žiedynais. Jeigu naudosite ne porą, o svogūną, jį supjaustykite plonais pusžiedžiais.
3.
Kiaušinius nulupkite ir atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius sutrupinkite.
4.
Tuną nuvarvinkite nuo skysčio ir šakute paskaidykite į mažus gabalėlius.
5.
Majonezą sumaišykite su jogurtu (arba jei norite liesiau, galite naudoti dar šiek tiek daugiau graikiško jogurto ir mažiau majonezo). Įberkite žiupsnelį pipirų, pagal skonį druskos ir išmaišykite.
6.
Inde sluoksniuokite taip - dėkite bulves, plonai aptepkite majonezo ir jogurto padažu, dėkite morkas, vėl plonai aptepkite padažu, dėkite porus, ant jų - tuną, vėl aptepkite padažu, tada dėkite kiaušinio baltymus, aptepkite padažu, galiausiai dėkite tarkuotą sūrį ir užbarstykite kiaušinių tryniais.
7.
Padėkite į šaldytuvą bent 1-2 valandoms, kad skoniai susijungtų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Shiny
2018-04-03 10:33
Mūsų šeimoje irgi dažnas svečias šios salotos:) bet pakeitėme tuną šaldytom krevetėm (tos kur jau nuluptos), man atrodo eina taip - bulvės, morkos, svogūnas, kiaušinių baltymai, sūris, krevetės ir tada jau tryniai ATSAKYTI
Au
2018-01-23 21:57
Taip, skanios salotos. Jau daug metų žinau, nes mane ukrainiečiai išmokino. Tik anksčiau tuno nebūdavo, tai dėdavom sardines aliejuje, ir išties man dar skaniau su sardinėmis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital