Velykiniai tinginio kiaušiniai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Velykiniai tinginio kiaušiniai
Velykiniai tinginio kiaušiniai
Velykiniai tinginio kiaušiniai
Velykiniai tinginio kiaušiniai
Autorius apie receptą: Šie tinginio kiaušiniai - žaisminga šventiška karamelinio tinginio variacija. Pagaminti nesudėtinga, o sužavėti bus ir mažieji valgytojai, ir mielai skanaus suaugę :) Šie tinginio kiaušiniai - žaisminga šventiška karamelinio tinginio variacija. Pagaminti nesudėtinga, o sužavėti bus ir mažieji valgytojai, ir mielai skanaus suaugę :) Skrudinti sūdyti žemės riešutai suteikia skoniui snikeriškumo, bet galite naudoti ir paprastus skrudintus žemės riešutus ar kitokius mėgiamus riešutus.
(...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
210 gramų sausainių (naudojau Gaidelio karamelinius)
100 gramų sūdytų žemės riešutų (skrudintų)
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
100 gramų pieniško šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sutrupiname šiek tiek smulkiau negu tradiciniam tinginiui (dalį sausainių galite net ir patraiškyti kočėlu ar pasmulkinti trintuvu jog būtų daugiau trupinukų - kiaušiniai taip sulips geriau).
2.
Žemės riešutus pasmulkiname elektriniu smulkintuvu (iki miltų sutrinti nereikia, tiesiog kad būtų smulkūs gabalėliai; jei trintuvo neturite, žr. patarimų skiltį po recept). Beriame ant sausainių.
3.
Karamelizuotą kondensuotą pieną bei sviestą dedame į prikaistuvį ir sutriname elektriniu trintuvu iki daugmaž vientisos masės (šis žingsnis nebūtinas, žr. patarimus žemiau).
4.
Dedame prikaistuvį ant vidutinės ugnies ir maišydami kaitiname iki masė bus labai karšta (užvirinti nereikia).
5.
Karamelinį kremą pilame ant sausainių bei riešutų ir gerai išmaišome.
6.
Leidžiame masei atvėsti. Tada imame po dosnų šaukštą sausainių masės ir drėgnomis rankomis formuojame kiaušinius, pirmiausia rankomis suvoliodami rutulį, o tada jį truputį spusteldami į pailgą formą, primenančią kiaušinį.
7.
Suformuotus karamelinius kiaušinius aš sustatau į maistine plėvele išklotą švarų indelį nuo kiaušinių, bet galite juos statyti ir tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos lentelės.
8.
Dedame į šaldytuvą bent 5-6 valandoms, kad kiaušiniai sustingtų.
9.
Sustingusius kiaušinius pamirkome ištirpintame šokolade ir pabarstome trupučiu smulkintų riešutų (arba sausainių trupinių). Dedame į šaldytuvą 10 minučių, kad šokoladas sutvirtėtų.
10.
Viskas! Griebiame ir skanaujame :)
Patarimai:
Šis desertas primena istorinius ir itin prabangius Faberge kiaušinius, kuriuos 1885-1917 metais kūrė juvelyras iš Rusijos Peteris Carlas Faberge. Pirmą juvelyrinį kiaušinį jis sukūrė caro Aleksandro III užsakymu, kai šis ekstravagantišku brangakmeniais dekoruotu Velykų kiaušiniu panoro nustebinti savo mylimą žmoną Mariją Feodorovną. Kasmet kiaušinių dizainas ir konstrukcija darėsi sudėtingesnė, o jo viduje caro žmona galėdavo rasti siurprizą – dažniausiai papuošalą arba kitą juvelyrikos dirbinį. Iš viso buvo pagaminti tik 65 tokie kiaušiniai, iš kurių 50 „imperatoriškųjų Velykinių kiaušinių“ buvo pagaminta karališkajai šeimai.
Jei sausainių masė atrodo kiek per lipni ir sunkiai formuojame, galite ją palaikyti pusvalandį šaldytuve ir tada formuoti. Arba galite įdėti truputį daugiau sausainių, bet aš to daryti nepatarčiau, nes kiaušiniai bus sausesni.
Karamelizuoto kondensuoto pieno ir sviesto sutrinti nėra būtina. Galima juos tiesiog dėti į prikaistuvį ir maišant kaitinti iki masė susijungs. Visgi sutrynus masė susijungia daug greičiau, kremas taip neperkaista ir tinginio kiaušiniai būna minkštesni.
Jei neturite elektrinio trintuvo, riešutus galite smulkintį taip - sudėkite į tvirtesnį maišelį (pvz. skirtą šaldymui), padėkite ant medinės lentėlės ir patrankykite kočėlu. Maišelis tikriausiai įplyš, bet riešutai bus susmulkinti :)
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gražina
2021-03-30 00:14
Ačiū ATSAKYTI
liepa
2021-03-24 15:58
labai geras receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital