Šventiškas vištienos ir bulvių apkepas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Šventiškas vištienos ir bulvių apkepas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šventiškas vištienos ir bulvių apkepas
Šventiškas vištienos ir bulvių apkepas
Šventiškas vištienos ir bulvių apkepas
Autorius apie receptą: Tikras restoranas namuose! Šis apkepas toks kreminis, sotus. Ruošiamas iš įprastų ingredientų, bet pavyksta toks, kurio norisi kartoti dar ir dar. Paruošimas labai paprastas, o Tikras restoranas namuose! Šis apkepas toks kreminis, sotus. Ruošiamas iš įprastų ingredientų, bet pavyksta toks, kurio norisi kartoti dar ir dar. Paruošimas labai paprastas, o kaip žaviai atrodo! Lyg iš paveiksliuko. Tiks ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be odos ir kaulų)
500 mililitrų pieno
2 vienetai poro
250 gramų pievagrybių
1 skardinė konservuotų pupelių (naudojau BONDUELLE VAPEUR)
0.5 skardinės konservuotų žirnelių (naudojau BONDUELLE)
50 gramų sviesto
50 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai grūdėtųjų garstyčių (arba 1 v.š. švelnesnių negrūdėtų)
1.5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Viršui:
500 gramų bulvių
20 gramų sviesto (tirpinto)
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 saujelė petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 200°C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais ir pabarstykite druska bei pipirais.
3.
Porus ir pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
4.
Keptuvėje ant didesnės nei vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Dėkite šlaunelių mėsą ir maišydami apkepkite iki nebebus rausva (iškepti nereikia). Atidėkite į kitą indą.
5.
Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Dėkite porus ir maišydami pakepinkite 6-8 min. Dėkite pievagrybius ir maišydami kepkite iki jie sukris. Atidėkite į kitą indą.
6.
Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Suberkite miltus ir maišydami pakepinkite 1-2 min. Po truputį, vis maišydami šluotele, supilkite pieną. Pakaitinkite iki padažas šiek tiek sutirštės.
7.
Nukelkite padažą nuo ugnies. Sudėkite garstyčias, čiobrelius ir išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
8.
Į padažą sudėkite pakepintą vištieną, daržoves, konservuotus žirnelius ir pupeles. Šį mišinį paskleiskite kepimo indo dugne.
9.
Bulves supjaustykite 2-3 mm storio riekelėmis. Jas gražiai išdėliokite ant vištienos troškinio viršaus. Aptepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite trupučiu druskos.
10.
Kepkite iki 200°C įkaitintos orkaitės viduryje 45-50 min (iki bulvės gražiai paruduos). Jei norite, kad bulvės būtų traškesnės, paskutines kelias kepimo minutes galite įjungti orkaitės grilio režimą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agnė
2024-03-26 16:51
Tobula, rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital