Lenkiškas Napoleono pyragas - kremiškas ir labai skanus!

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Lenkiškas Napoleono pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, tradicinis lenkiškas pyragas, geriau žinomas kaip Kremowka arba Napoleonka. Sakoma, kad nuo pat vaikystės jį labai mėgo popiežius Jonas Paulius II, todėl dar Labai skanus, tradicinis lenkiškas pyragas, geriau žinomas kaip Kremowka arba Napoleonka. Sakoma, kad nuo pat vaikystės jį labai mėgo popiežius Jonas Paulius II, todėl dar pyragas vadinamas Popiežiaus Kremowka. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
Kremui:
750 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių trynių
5 šaukštai bulvių krakmolo (be kaupo)
4 šaukštai kvietinių miltų (be kaupo)
90 gramų cukraus pudros
80 gramų sviesto
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Pertepimui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros (be kaupo)
2 šaukštai vandens
0.5 šaukštelio želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlą, jei naudojate vientisą ritinį, padalinkite į dvi dalis. Lengvai pakočiokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jei naudojate atkirus lapelius, patogiausia būtų juos, lengvai kočiojant, sujungti kraštais tarpusavyje į du vienodo dydžio stačiakampius.
2.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių. Palikti atvėsti.
3.
Kremui pusę pieno išplakti su miltais ir krakmolu, kol neliks sausų gumuliukų. Dėti kiaušinių trynius ir dar kartą lengvai perplakti.
4.
Puode užvirinti likusį pieną su sviestu, beti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų, išmaišyti. Tuomet po truputį, maišant, pilti pasiruoštą pieną su kiaušinių tryniais, kol padažas sutirštės.
5.
Pasiruoštą padažą dėti ant vieno tešlos lakšto ir tolygiai paskirstyti. Palikti atvėsti.
6.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Ištripinti garų vonelėje ar po kelias sekundes kaitinant mikrobangų krosnelėje (neperkaitinti!).
7.
Grietinėlę išplakti iki standumo su cukraus pudra. Plakant supilti pravėsusią ištirpintą želatiną. Paskirstyti ant atvėsusios plikyto kremo. Ant viršaus uždėti antrą tešlos lakštą ir švelniai paspausti.
8.
Pyragą pabarstyti cukraus pudra ir palikti bent porą valandų pastovėti šaltai, kad sutvirtėtų ir susigertų visi skoniai.
9.
Patiekiant pjaustyti kvadratėliais. Skanaus!
Patarimai:
Patogiausia tešlą naudoti iš vientiso gabalo, bet jei turite tik lapeliais, juos sudėkite taip, kad šiek tiek persidengtų krašteliai ir lengvai pakočiokite, kad susijungtų. Arba galima daryti kelis mažesnius Napoleono pyragus :-)
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Kristina
2019-12-01 16:08
Nėra tokio žodžio "kremiškas" lietuvių kalbos žodyne. Turėtų būti kreminis ATSAKYTI
Rima
2019-06-19 16:27
Kokio dydzio skarda naudojote? ATSAKYTI
Sandra
2019-06-19 20:03
Aš tai paprastoje standartinėje orkaitės skardoje kepu, kepant neturi reikšmės, ar skarda didesnė ar mažesnė bus :) O torto dydis jau priklausys nuo to, iki kokio plonumo ir ploto tešlą iškočiosite, pagal tai ir formą surinkimui (nors ji čia nebūtina) naudokite. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital