Lenkiškas Napoleono pyragas su plikytu kremu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Lenkiškas Napoleono pyragas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Lenkiškas Napoleono pyragas
Lenkiškas Napoleono pyragas
Lenkiškas Napoleono pyragas
Autorius apie receptą: Beprotiškai skanus, tiesiog burnoje sutirpstantis tradicinis lenkiškas pyragas, geriau žinomas kaip Kremowka arba Napoleonka. Sakoma, kad nuo pat vaikystės jį labai mėgo Beprotiškai skanus, tiesiog burnoje sutirpstantis tradicinis lenkiškas pyragas, geriau žinomas kaip Kremowka arba Napoleonka. Sakoma, kad nuo pat vaikystės jį labai mėgo popiežius Jonas Paulius II, todėl dar pyragas vadinamas Popiežiaus Kremowka. Paruošiamas jis labai paprastai - tiesiog iškepti sluoksniuotos tešlos lakštai pertepami gardutėliu plikytu kremu ir viskas! Šiek tiek laiko šaldytuve ir jau galima skanauti. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau lankstytą, žr. patarimus)
750 mililitrų pieno
120 gramų cukraus
80 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų bulvių krakmolo (apie 5 šaukštus be kaupo)
40 gramų kvietinių miltų (apie 4 šaukštus be kaupo)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Tešlą, jei naudojate vientisą ritinį, padalinkite į dvi lygias dalis. Lengvai pakočiokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jei naudojate atskirus lapelius, patogiausia būtų juos, lengvai kočiojant, sujungti kraštais tarpusavyje į du vienodo dydžio stačiakampius.
3.
Kepti iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 - 15 minučių. Atidėti atvėsti.
4.
Kremui į dubenį pilti pusę pieno, berti miltus, krakmolą ir išplakti iki kol neliks jokių sausų gumuliukų. Patogiausia plakti konditerine šluotele. Tuomet dėti kiaušinių trynius ir dar kartą lengvai perplakti iki kol masė taps vientisa.
5.
Į puodą pilti likusį pieną, dėti sviestą, berti cukrų ir vanilinį cukrų ir vis pamaišant užvirti. Tuomet po truputį, nuolat maišant, pilti pasiruoštą pieną su kiaušinių tryniais. Kaitinti ant silpnos kaitros, nuolat maišant iki kol padažas sutirštės, svarbu nuolat maišyti, nepamirštant mentele braukti ir nuo kraštų, nes juose gali būti nugulę miltai su krakmolu. Kaitinti reikia apie 7 minutes ar ilgiau iki kol masė sutirštės, turi būti pakankamai tiršta kabinama šaukštu, vos nuo jo nuslystanti.
6.
Paruoštą kremą dėti ant vieno tešlos lakšto ir tolygiai paskirstyti. Tuomet uždėti antrą tešlos lakštą ir palikti visiškai atvėsti, tuomet perkelti į šaldytuvą bent 2 val., o geriausia visai nakčiai.
7.
Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra. Patogiausia pjaustyti kvadratėliais kuo aštresniu peiliu, švelniais judesiais. Skanaus!
Patarimai:
Lankstytą tešlą patogiausia naudoti, bet jei turite tik lapeliais, juos sudėkite taip, kad šiek tiek persidengtų krašteliai ir lengvai pakočiokite, kad susijungtų, turi būti du vienodo dydžio lakštai. Arba galima daryti kelis mažesnius Napoleono pyragus.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rima
2019-06-19 16:27
Nuostabaus skonio pyragas ir tikrai paprasta paruošti. Patarimas - atšaldytą pjaustykite kuo aštresniu peiliu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital