Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-04-24
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Maltos mėsos faršo patiekalai
@ Shutterstock

Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.

Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

 

Priklausomai nuo to, kaip kukulius patieksite, jie gali tapti sodriu rudenišku patiekalu, arba – maloniai nustebinti pavasarį pranašaujančiais skoniais. Skaičiuodami dienas iki vasaros, į meniu įtraukite daugiau žalių daržovių: šviežių špinatų lapelių, žaliųjų žirnelių. Pakepinkite šlakelyje aliejaus, užliekite grietinėle ir sultiniu, pagardinkite čederio sūriu, galiausiai – orkaitėje keptus sultingus kukuliukus paskandinkite šiame padaže, patroškinkite porą minučių. Patiekite nedelsiant, nes tiesiai nuo viryklės nukelti tokio tipo patiekalai patys gardžiausi – kol šilti, sultingi, švelnūs ir aromatingi. Išbandykite, labai gardu!

Receptą rasite čia.

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelis mūsų puikiai žino, koks yra garsiųjų švediškų kukulių skonis, o paruošti jų namuose nėra taip jau sudėtinga! Rasite daugybę patarimų, kaip juos paruošti ypač skanius ir detalų receptą su nuotraukomis pažingsniui.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošti kukuliai bus minkšti, sultingi, o itališkų skonio natų pomidorų padažas prie jų tobulai derės. Pats gaminimas labai paprastas, o kadangi kukulių kepimas vyksta orkaitėje, sutaupysite daug laiko. Tiek kukulius iškepti, tiek pasiruošti pomidorų padažą galite ir iš anksto, tada prieš patiekiant tereikės sudėti viską į kepimo indą ir keletui minučių pašauti į orkaitę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs, tai puikiai tiks neštis į darbą pietums, net jei neturite galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Prieskoniais ir pagardinimais drąsiai improvizuokite savo nuožiūra, pvz. į apkepą galima įmaišyti pakepintų saldžiųjų paprikų, morkų, brokolių ar kitų mėgiamų daržovių. Sūris irgi tiks bet koks jūsų mėgiamas/turimas, svarbu jog būtų gerai besilydantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Buritas - tai sotus tortilijos suktinukas su mėsos, ryžių, pupelių, sūrio ir įvairių daržovių įdaru. Buritai yra puikus pasirinkimas, jeigu norite susipažinti su Meksikos ir Teks-Meks virtuve, sunaudoti įvairius likučius ar pamaitinti skirtingus produktus mėgstančius valgytojus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštos bulvytės ir gardus įdaras - nuostabaus skonio derinys! Praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei bulvytes norite paruošti greičiau, galite iš anksto, pvz., net iš vakaro, su lupenomis išvirti bulves, o vėliau jas tiesiog išskobti ir taip paruošti laivelius įdarui. Taip paruoštos bulvės iškeps dar minkštesnės! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir sultingi maltos mėsos šniceliai nesudėtingai, bet labai gardžiai vakarienei. Ruošti galima ir iš vienos rūšies maltos mėsos, o galima ir maišyti. Ypač skanu su bulvių koše ir padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Taip paruošta mėsa iškepa sultinga ir labai skani. Greitai sumauni ant iešmelių ir toliau darbą atlieka orkaitė, todėl nereikės ilgai suktis prie puodų. O jei nenorite kaisti orkaitės - ne bėda, galima kepti ir keptuvėje. Tinka naudoti turimą ir mėgstamą maltą mėsą.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiami, labai skanūs omleto suktinukai įdomiau - su maltos mėsos įdaru. Šis patiekalas dažnai gaminamas Rytų Europos valstybėse, ten mėgstamas pagardinti ir kitokiais priedais, pvz., pomidorais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai minkšti, labai sultingi ir labai skanūs maltos mėsos kepsneliai su pomidorais ir sūriu. Paprasta, taupu, bet tikrai ypatinga, tad tiks tiekti net ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.

Nė neįtarėme, kad varškės tešla taip puikiai dera su mėsos įdaru! Paruošti paprasta, o ragauti labai skanu. Beje, galite rinktis ir kitokį įdarą - kopūstų, grybų ar kokį tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kiek kitoks maltos mėsos kepsnelių receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Tokį kotletų paruošimo būdą išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Greitai paruošiami tortilijų pyragėliai su faršu ir sūriu. Labai tinka pietums ar tiekti kaip užkandžius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto - atėjus laikui tereikės susluoksniuoti ingredientus kepimo inde, pašauti į orkaitę, o tada - mėgautis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ukrainiečiai kopūstų suktinukus kemša mėsa ir ryžiais, juos verda su pomidorų sultimis arba pomidorų pasta kaip padažu. Šiandien tai labiausiai paplitę kopūstų suktinukų ingredientai. Tačiau įvairiuose Ukrainos regionuose yra dešimtys kitų įdarų variantų, įskaitant įdarus be mėsos, taip pat įvairius mėsos, daržovių ir grūdų derinius. Vyniotiniams ukrainiečiai naudoja šviežius arba marinuotus kopūstų lapus, pavasarį pietvakariuose juos keičia vynuogių lapais, o kitose šalies dalyse - raudonųjų burokėlių lapais. Virimo skystis gali būti pomidorų sultys, sultinys ir grietinė. 

Receptą rasite čia.

Sultingi, gardžiai apskrudę mėsos kukuliukai gali būti patiekiami patys vieni, kaip kotletukai, tačiau pabandykite juos patroškinti pomidorų padaže bei užkepti sūriu. Paprasta, lengva ir labai skanu! Į stalą tokį patiekalą galite patiekti su visa keptuve. Valgykite su ryžiais, bulvių koše ar tiesiog mirkydami riekę šviežios duonos į dosniai prieskoniais pagardintą pomidorų padažą.

Receptą rasite čia.

Nereikės jokių įmantrių ingredientų, o visi namai prisipildys ypatingu aromatu! Užkepėlę paruošti nesudėtinga, o ragauti rekomenduojame su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Kiauliena su bulvėmis kiniškai? Galima ir taip! Ragaujant sunku atspėti, kad patiekale yra bulvių, bet jos suteikia kremiškesnės tesktūros bei daugiau sotumo. Privalumas ir tas, kad patiekalui nereikės papildomo garnyro, pvz., virti ryžių. Paruošite greičiau nei per pusvalandį!

Receptą rasite čia.

Tai vienas populiariausių takų (tako) receptų - tortilija arba traški tako geldelė įdaryta malta mėsa, daržovėmis, gvakamole, tarkuotu sūriu ir tako padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lipnūs kukuliukai užkandžiams! Padažo saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, tad cukraus dėkite pagal savo nuožiūrą. Jeigu namuose neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, greito paruošimo avižiniai dribsniai tiks kuo puikiausiai, ir juos netgi galėsite trumpiau mirkyti piene. Avižinius dribsnius galite keisti pora batono riekelių išmirkytų piene arba maltais džiūvesėliais (tada pieno nereikės).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Meksikos virtuvėje naudojami ingredientai yra mums lengvai prieinami ir dažnai naudojami. Vienas iš populiariausių meksikietiškų receptų yra enchilados. Tai tortilijų suktinukai su mėsos ir pupelių įdaru, aromatingu pomidorų arba paprikų padažu bei sūriu. Klasikinis receptas gaminamas su malta jautiena ir juodosiomis pupelėmis, tačiau su ingredientais galima varijuoti - vietoje maltos jautienos rinktis kitą maltą mėsą (tinka vištiena, kalakutiena, kiauliena).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Labai skanu ir paprasta jaukiems šeimos pietums. Padažas labai skanus, todėl rinkitės priedus, kurie pagelbės jį suvalgyti iki paskutinio lašelio, pvz., bulvių košę ar duonos riekelę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greiti ir labai gardūs blyneliai su faršu. Jei iškepsite daugiau, jie skanūs išlieka net pašildyti!

Receptą rasite čia.

Skanūs, sotūs ir nesudėtingai paruošiami kepsneliai. Labai tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename! Kas gali būti geriau? O gi tai, kad kepsneliai kepa orkaitėje, tad nereikės ilgai suktis prie viryklės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto. Ruošti galima keptuvėje, o jei ruošite labai daug porcijų - galima ir puode.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Visai nesudėtingai ir labai greitai paruošiami kukulaičiai! Kepami orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės. Kukulaičiai kepa nuostabiai skaniame padaže, kuris labai tiks ir prie garnyro - bulvių košės ar ryžių.

Receptą rasite čia.

Lietinius blynus galima paruošti įdomiau! Tai puiki idėja, kaip paįvairinti lietinių blynų patiekimą. Įdarą galima rinktis ne tik tokį, koks siūlomas recepte, bet ir kitokį, pvz., rūkytą kumpį ir sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardieji paukštienos kukulaičiai ypatingai - su baltu padažu ir staigmena viduje - sūrio įdaru. Jie ypač skanūs su bulvių koše, bet gardu bus ir su grikiais, tiesiog daržovėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.

Piemenų pyragas - sotus, labai skanus ir nebrangus apkepas, pamaitinsiantis visą būrį! Apatinį piemenų pyrago sluoksnį sudaro malta mėsa, sumaišyta su trupučiu daržovių, o viršutinį - švelnutėlė bulvių košė, kuri, apskrudinus orkaitėje, tampa auksinės spalvos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai dažniausias maltos mėsos patiekalas - kotletai! Manote, kad nieko naujo čia sugalvoti nebeįmanoma? Išbandykite šį receptą ir liksite sužavėti! Paruošti paprasta, o rezultatas labai labai gardus. Tiekite su bulvių koše ir traškiomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Traški plutelė išorėje ir sultingas, minkštutėlis įdaras - tiesiog tobuli čeburekai! Labai gardu su stikline kefyro ar puodeliu šilto sultinio, o gardūs išlieka net atvėsę. Beje, labai patogu pasiimti į iškylą ar kelionę.

Receptą rasite čia.

Ypatingi kotletai kitaip - su traškia bulvių tarkių plutele! Būtent bulvių plutelė kotletams suteikia ypatingą skonį! Viduje kotletai išlieka itin minkšti ir sultingti - nuostabiai skanu... 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kepsneliai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital