Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-26
Maltos mėsos faršo patiekalai
@ Shutterstock

Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.

Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!

 

Daugelis mūsų puikiai žino, koks yra garsiųjų švediškų kukulių skonis, o paruošti jų namuose nėra taip jau sudėtinga! Rasite daugybę patarimų, kaip juos paruošti ypač skanius ir detalų receptą su nuotraukomis pažingsniui.

Receptą rasite čia.

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima reguliuoti pagal skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, galima perpus maišyti su kiauliena, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Koldūnai labai skanūs, o juos pagaminti daug paprasčiau negu galite pasirodyti! Jei sumanysite jų pasigaminti daugiau, galima bus šaldyti ir turėsite daugiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir skanučiai maltos mėsos kukuliai daržovių patale. Papildomai galima išsivirti ryžių, išsikepti bulvyčių ar valgyti tiesiog su šviežios duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs, tai puikiai tiks neštis į darbą pietums, net jei neturite galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir sultingi maltos mėsos šniceliai nesudėtingai, bet labai gardžiai vakarienei. Ruošti galima ir iš vienos rūšies maltos mėsos, o galima ir maišyti. Ypač skanu su bulvių koše ir padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Karštos bulvytės ir gardus įdaras - nuostabaus skonio derinys! Praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei bulvytes norite paruošti greičiau, galite iš anksto, pvz., net iš vakaro, su lupenomis išvirti bulves, o vėliau jas tiesiog išskobti ir taip paruošti laivelius įdarui. Taip paruoštos bulvės iškeps dar minkštesnės! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošta mėsa iškepa sultinga ir labai skani. Greitai sumauni ant iešmelių ir toliau darbą atlieka orkaitė, todėl nereikės ilgai suktis prie puodų. O jei nenorite kaisti orkaitės - ne bėda, galima kepti ir keptuvėje. Tinka naudoti turimą ir mėgstamą maltą mėsą.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs vištienos kukulaičiai su nesudėtingai paruošiamu, bet tikrai gardžiu padažu. Galima ruošti ir iš kalakutienos ar kiaulienos. Kukulaičiai labai greitai paruošiami, tiekiame su bulvių koše, o jų mielai skanauja tiek mažieji, tiek suaugę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai gardus ir sotus, močiutės virtuvę primenantis apkepas. Rauginti kopūstai, bulvės ir mėsa jame dera tiesiog tobulai. Jeigu mėgstate aštriau, galite faršo sluoksnį pagardinti čili pipiriuku arba trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai minkšti, labai sultingi ir labai skanūs maltos mėsos kepsneliai su pomidorais ir sūriu. Paprasta, taupu, bet tikrai ypatinga, tad tiks tiekti net ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks maltos mėsos kepsnelių receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Tokį kotletų paruošimo būdą išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Nesudėtingai paruošiami, labai skanūs omleto suktinukai įdomiau - su maltos mėsos įdaru. Šis patiekalas dažnai gaminamas Rytų Europos valstybėse, ten mėgstamas pagardinti ir kitokiais priedais, pvz., pomidorais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nė neįtarėme, kad varškės tešla taip puikiai dera su mėsos įdaru! Paruošti paprasta, o ragauti labai skanu. Beje, galite rinktis ir kitokį įdarą - kopūstų, grybų ar kokį tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitas, skanus ir sotus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų vakarėliui. Jei mėgstate aštriau, papildomai galite dėti aitriųjų pipirų, marinuotų jalapenų ar kitokių mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nereikės jokių įmantrių ingredientų, o visi namai prisipildys ypatingu aromatu! Užkepėlę paruošti nesudėtinga, o ragauti rekomenduojame su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename! Kas gali būti geriau? O gi tai, kad kepsneliai kepa orkaitėje, tad nereikės ilgai suktis prie viryklės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai ir labai greitai paruošiami kukulaičiai! Kepami orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis prie viryklės. Kukulaičiai kepa nuostabiai skaniame padaže, kuris labai tiks ir prie garnyro - bulvių košės ar ryžių.

Receptą rasite čia.

Piemenų pyragas - sotus, labai skanus ir nebrangus apkepas, pamaitinsiantis visą būrį! Apatinį piemenų pyrago sluoksnį sudaro malta mėsa, sumaišyta su trupučiu daržovių, o viršutinį - švelnutėlė bulvių košė, kuri, apskrudinus orkaitėje, tampa auksinės spalvos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai dažniausias maltos mėsos patiekalas - kotletai! Manote, kad nieko naujo čia sugalvoti nebeįmanoma? Išbandykite šį receptą ir liksite sužavėti! Paruošti paprasta, o rezultatas labai labai gardus. Tiekite su bulvių koše ir traškiomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ruošti galima su jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršu. Puikus patiekalas sunaudoti likučius - truputis faršo, virti makaronai, dar keli ingredientai ir gardusis apkepas paruoštas! Jei turite, galima dėti šaldytų žirnelių, šparaginių pupelių, paprikos, morkų, moliūgo, brokolių, kokių tik norite daržovių ar net grybų - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos pusvalandis virtuvėje ir puikus patiekalas paruoštas - Meksikos virtuvės įkvėptas "taco keptuvėje". Toks mėsos padažas tinka dėti į tako geldeles, vynioti į tortilijas, valgyti su ryžiais. Galima paruošti daugiau iš anksto, o vėliau tiesiog pašildyti ir prieš pat valgant įvynioti į tortliją, kad ji išliktų standti ir neištęžtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštiems maltinukams nebūtini nei džiūvėsėliai, nei miltai. Jeigu norite vakarienę paruošti greitai ir labai skaniai, rekomenduojame išbandyti šį puikų receptą. Visai nesudėtinga!

Receptą rasite čia.

Sultingi kalakutienos maltinukai pasakiškai skanūs, kepėme, ragavome ir galime tai patvirtinti! Maltinukai ypatingi ne tik savo puikiu skoniu, bet ir padažu - jis patiekiamas viduje! Ar esate kada tokių ragavę? Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai gardūs, orkaitėje kepti kukulaičiai. O dar su labai gardžiu naminiu pomidorų padažu ir makaronais - visa vakarienė viename puode! Ruošiant šiuos kukulaičius, pakvips namai ir visus namiškius sukvies į virtuvę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški plutelė išorėje ir sultingas, minkštutėlis įdaras - tiesiog tobuli čeburekai! Labai gardu su stikline kefyro ar puodeliu šilto sultinio, o gardūs išlieka net atvėsę. Beje, labai patogu pasiimti į iškylą ar kelionę.

Receptą rasite čia.

Kotletai neturi būti nuobodūs - šie troškinti labai gardžiame padaže, kuriuo tiks aplieti ir garnyrą, pvz., bulvių košę ar makaronus. Na, o patys kotletai išsitroškina minkšti ir sultingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni ir tiesiog labai skani sriuba. Grybus galima naudoti šaldytus baravykus, bet puikiai tiks bet kokie kiti grybai, taip pat ir pievagrybiai.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingi kotletai kitaip - su traškia bulvių tarkių plutele! Būtent bulvių plutelė kotletams suteikia ypatingą skonį! Viduje kotletai išlieka itin minkšti ir sultingti - nuostabiai skanu... 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minšti viduje, su traškia plutele išorėje - pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau - užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Be šio nuostabaus vyniotinio neapsieina nei viena šventė! Pagaminti visai nesudėtinga, o atrodo labai puošniai ir gardžiai - paliksite didžiulį įpūdį visiems svečiams. Skanus tiek dar karštas, tiek jau atvėsęs. Ruošdami galite ir kiek paimprovizuoti - maltos mėsos sluoksnį pagardinti mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis ar morkomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai gardus zuikis kitaip - sluoksniuotoje tešloje. Prie tokio kepsnio nereikia nei ryžių, nei bulvių košės, pakaks vien traškių salotų ar tiesiog šviežių daržovių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs čeburekai iš plikytos tešlos, jie gan neriebūs, nes aliejus naudojamas tik tešloje, o kepama be papildomų riebalų! Recepto autorė siūlo čeburekus gaminti su neriebia kauliena ar kalkutiena.

Receptą rasite čia.

Labai gardus turkiškas kukulaičių apkepas! Jis labai sotus ir sutaupo gausybę laiko, nes kartu su kotletais kartu kepamas ir garnyras! Be to, visas šis skanėstas užkeptas su puikiu padažu, o po namus pasklidusiam aromatui praktiškai neįmanoma atsispirti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas - tefteliai purūs ir sultingi, o dar pagrdinti gardžiu padažu! Recepto autorė, jei mėgstate patiekalus su daugiau padažo, dvigubinti jo ingredientų. Tiekite su ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Jei labai mėgstate kibinus, bet abejojate savo jėgomis - siūlome išbandyti šį puikų receptą! Tešla minkšta, bet standi, todėl kepami kibinai išlaiko dailią formą ir jų vidus išlieka sultingas. Maltą mėsą galite gardinti mėgstamais prieskoniais ar niekada nenuviliančiais druska ir pipirais. Skaniausia su šiltu sultiniu!

Receptą rasite čia.

Paprasti, greitai paruošiami kepsneliai - tereikia suformuoti "lizdelius", įdaryti ir pašauti į orkaitę! Kol kepsneliai kepa, galite pasiruošti salotų. Įdarą galite rinktis ne tik siūlomą recepte, bet ir papildyti jį kepintomis morkomis ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Daržoves galite rinktis kokias tik norite, turite ar mėgstate. Labai tinka ruošti su šviežiais kopūstais, tuomet skonis šiek tiek primena balandėlius. Kepa orkaitėje, tad nereikės visą laiką stovėti prie puodų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puiki, aštri sriuba su pupelėmis! Soti ir sušildanti - tikras žiemos skanėstas. Patiekiant tinka pabarstyti sūriu, pagardinti graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital