Greiti įdaryti makaronai su mėsa

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Greiti įdaryti makaronai su mėsa
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greiti įdaryti makaronai su mėsa
Greiti įdaryti makaronai su mėsa
Greiti įdaryti makaronai su mėsa
Autorius apie receptą: Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirių receptų gelbėtojų kategorijai. Nes tereikia pakepinti mėsą su Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirių receptų gelbėtojų kategorijai. Nes tereikia pakepinti mėsą su daržovėmis, prikimšti makaronus ir sumaišyti du padažo ingredientus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepintu faršu - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepintu man daug skaniau. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
12 vienetų makaronų vamzdelių (apytikriai, tinka ir kriauklės ar apvirti lazanijos lakštai)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
Įdarui:
500 gramų maltos mėsos (bet kokios mėgiamos, tinka kiauliena, jautiena, vištienos šlaunelių mėsa ar kt.)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažų)
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas grietinės (arba 50ml grietinėlės)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio pipirų
pagal skonį druskos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Padažui:
350 gramų pomidorų padažo
100 gramų grietinės (arba grietinėlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką stambiai sutarkuoti vadinama burokine tarka.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Dėti svogūnus, morkas, įspausti česnaką ir maišant pakepinti iki daržovės suminkštės.
3.
Sudėti maltą mėsą, raudonėlį ir maišant pakepinti iki mėsa nebebus rausva (apskrudinti nereikia, tik iki iškeps, turėtų likti sultinga). Įdėti 1 v.š. grietinės, 2-3 v.š. pomidorų padažo, išmaišyti. Įdaras turėtų būti drėgnas, jei atrodo sausokas įdėkite dar greitinės arba pomidorų padažo. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Padažui grietinę sumaišyti su pomidorų padažu.
5.
Troškinta mėsa įdaryti makaronus. Galima šaukšteliu, bet aš sudedu į tvirtesnį maišelį nukirptu kampu ir įspaudžiu, vis šaukteliu ar pirštu spusteldama, kad neliktų oro tarpu.
6.
Kepimo indo dugną patepti padažu per 1-2 mm. Išdėlioti makaronus paliekant nedidelius tarpus (tik kad makaronai nesiliestų). Jei liko nepanaudoto įdaro, jį sudėti į tarpus. Viršų aptepti likusiu padažu. Tepti atidžiai, nepaliekant sausų makaronų. Ant viršaus užberti tarkuotą sūrį.
7.
Kepimo indą uždengti folija arba dangčiu (atsargiai, kad neliestų sūrio).
8.
Kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 30min. Foliją nuimti, temperatūrą padidinti iki 200C ir dar pakepti 10-15min, kad sūris lengvai apskrustų.
Patarimai:
Pomidorų padažas. Aš stengiuosi rinktis itališko stiliaus, ne per saldų, visgi skaniai pavyksta ir su klasikiniu lietuvišku pomidorų padažu. Arba vietoje jo galite naudoti tiesiog pomidorų tyrę, tik ją pagardinkite prieskoniais bei trupučiu druskos.
Papildomai. Jei norisi įdomaiu, prieš barstant makaronus sūriu galima juos apdėlioti riekelėmis pjaustytų piebvagrybių sluoksniu ar į tarpius įdėti mėgiamo šaldytų daržovių mišinio.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Oi
2022-06-27 17:18
O galima makaronu deti pora sluoksniu? Iskeps? :) ATSAKYTI
Greta
2022-06-28 10:12
Geriau į didesnę formą, jei dėsite sluoksniais, gali netolygiai kepti. ATSAKYTI
Aušra
2022-05-30 14:06
Superinis receptas. Greita,lengva ir beprotiškai skanu! ATSAKYTI
Sigita
2022-01-14 19:50
10 balų. Greitas lazanijos variantas :) ATSAKYTI
Greta
2022-01-12 13:40
o kada ir kur deti suri ? ATSAKYTI
Dovilė
2022-01-13 19:42
Pačioje gaminimo pabaigoje - tarkuotu sūriu apibarstyti visą patiekalą, tada uždengti folija ir kepti orkaitėje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital