Pomidorinis maltos mėsos, ryžių ir daržovių troškinys

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pomidorinis maltos mėsos, ryžių ir daržovių troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Pomidorinis maltos mėsos, ryžių ir daržovių troškinys
Pomidorinis maltos mėsos, ryžių ir daržovių troškinys
Autorius apie receptą: Kai lauke taip elegantiškai sninga, o šaltukas kabinasi į skruostus, taip norisi namuose jaukaus, šilto ir sotaus patiekalo. O jei dar nesinori ir ilgai sukiotis virtuvėje, tai šis Kai lauke taip elegantiškai sninga, o šaltukas kabinasi į skruostus, taip norisi namuose jaukaus, šilto ir sotaus patiekalo. O jei dar nesinori ir ilgai sukiotis virtuvėje, tai šis patiekalas idealus pietums ar vakarienei. Sodraus skonio, sotus, sušildantis ir iš paprastų ingredientų. O, beje, šis receptas puikus ir tuo, kad jei norite, galite įpilti daugiau sultinio ir mėgautis puikia sriuba arba tiesiog kitą dieną šildant troškinį, įpilti papildomai sultinio ir taip turėsite tą patį patiekalą visiškai kitaip. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras sultinio
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus jautieną ir kiaulieną)
800 gramų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (jei norite švelnesnio pomidorinio skonio, dėkite pusę šio kiekio)
400 gramų pomidorų
200 gramų ilgagrūdžių ryžių
2 vienetai raudonosios paprikos
1 vienetas morkų (didesnių)
1 vienetas svogūnų (didesnių)
4 skiltelės česnako (mažesnių arba 3 didesnių)
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas džiovintų bazilikų
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą dėti mėsą ir nuolat pamaišant kepti apie 7 minutes iki kol pakeis spalvą, taps rusva.
2.
Tuo tarpu, kai mėsa kepa, supjaustyti paprikas, svogūną, česnaką, morką. Tuomet suberti į puodą. Įberti raudonėlio, baziliko, druskos, pipirų ir kepti apie 6 minutes iki kol daržovės kiek suminkštės.
3.
Pomidorus supjaustyti nedideliais gabalėliais.
4.
Į puodą supilti sultinį, konservuotus pomidorus, sudėti pomidorus, berti ryžius ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir uždengus dangčiu virti apie 15 - 20 minučių iki kol ryžiai bus minkšti. Tuo metu, kai verda, nepamirškite pamaišyti, kad viskas pasikeltų nuo dugno ir neprisviltų. Įberti cukraus ir dar kartą permaišyti.
5.
Labai skanu tiekti pagardinus grietine ar tarkuotu sūriu ir pabarsčius žalumynais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital