Azijietiškas kopūstų ir mėsytės stir fry - greita ir laaaabai skanu!

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Azijietiškas kopūstų stir fry
Azijietiškas kopūstų stir fry
Azijietiškas kopūstų stir fry
Autorius apie receptą: Šis receptas yra vienas iš mano naujausių TOP atradimų. Visada mėgau Azijos skonius, visokius patiekalus, kurių pavadinime yra žodžiai WOK ar stir fry. Tai man reiškia itin Šis receptas yra vienas iš mano naujausių TOP atradimų. Visada mėgau Azijos skonius, visokius patiekalus, kurių pavadinime yra žodžiai WOK ar stir fry. Tai man reiškia itin greitą gamybos procesą bei nuostabius Azijos skonius, bet tuo pačiu ir ne itin sveikus pasirinkimus, kurių pagrindą sudaro angliavandeniai – ryžiai ar makaronai + ne patys maistingiausi padažai. Ši variacija yra gaminama vietoje įprastų angliavandenių renkantis daržoves – kopūstą ir morkas, kurie trumpai pakepinti nepraranda savo traškumo bei tobulai dera su azijietšku padažu. Tai super greitai, vienoje keptuvėje pagaminamas patiekalas, tobulai tinkantis ir į pietų dėžutę + draugiškas piniginei. Žodžiu, vieni privalumai, todėl tai tapo mano itin mėgstamu patiekalu, neabejoju, kad taps ir jūsų. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų maltos mėsos (tinka įvairios, man labai patinka su kalakutiena arba jautiena)
0.5 vieneto kopūstų (didelio)
2 vienetai morkų
4 šaukštai sojos padažo (versijai be glitimo – Tamari)
3 centimetrai imbiero
3 skiltelės česnako
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
1 šaukštas saldaus aitriųjų paprikų padažo
1 šaukštelis medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį medaus
pagal poreikį aliejaus (naudoju kokosų aliejų, kepimui)
Patiekiant:
šiek tiek česnakų laiškų (arba svogūno laiškų)
šiek tiek sezamo sėklų
šiek tiek aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstą ir morkas supjaustome juostelėmis. Jei norite, galite naudoti daugiau įvairių daržovių – šparaginių pupelių, žirnių anksčių, pievagrybių, paprikų, brokolio ir t.t.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame maltą mėsą, iškepame.
3.
Į keptuvę prie mėsos įtarkuojame česnaką, imbierą, pakepiname maišydami apie minutę. Mėsą atidedame į lėkštę.
4.
Keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek aliejaus, sudedame daržoves ir kepame maišydami tol, kol daržovės tik vos vos suminkštėja – apie 3 – 4 minutes.
5.
Į keptuvę grąžiname mėsą, pilame sojos padažą, skrudintų sezamų aliejų, saldų aitriųjų paprikų padažą ir medų. Viską gerai išmaišome.
6.
Patiekiame pabarsčius sezamo sėklomis, čili griežinėliais, smulkintais česnako ar svogūno laiškais.
Patarimai:
Sezamų aliejus būtinai turi būti skrudintų sezamų, o ne tiesiog sezamų – tai labai svarbu skoniui. Pati firma nėra taip svarbu, nes šį produktą ne taip jau ir lengva rasti. Geriausia kokybė mano atrasta specializuotuose krautuvėlėse “Aliejus” – ten yra šviežio pilstomo skrudintų sezamų aliejaus. Jei nėra galimybės ten, tuomet perku prekybos centruose kokį pavyksta rasti.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lauryna
2019-06-25 18:17
Suuuper! Puikus, greitai pagaminamas patiekalas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital