Kotletai su marinuotų agurkėlių ir šoninės įdaru

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kotletai su marinuotų agurkėlių ir šoninės įdaru
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kai norisi sotaus ir jaukaus, šiek tiek nostalgiško maisto, šie kotletukai puikiai tiks. Gardūs, aromatingi, tokie kaip tik pietums, kai atvėsta orai. Kai norisi sotaus ir jaukaus, šiek tiek nostalgiško maisto, šie kotletukai puikiai tiks. Gardūs, aromatingi, tokie kaip tik pietums, kai atvėsta orai. Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų maltos kalakutienos (arba kitokios mėgiamos maltos mėsos)
4 centimetrai poro (apytikriai, galima nedėti)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
3 skiltelės česnako
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis džiovintas mairūnas
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį aliejaus
Įdarui:
150 gramų rūkytos šoninės (naudojau šalto rūkymo)
2 vienetai marinuotų agurkų (vidutinio dydžio)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
1 šaukštelis kario prieskonių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui šoninę, svogūną ir agurkus supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į dubenį. Berti druską, pipirus, saldžiosios ir rūkytos paprikos miltelius, kario prieskonius ir išmaišyti.
2.
Į didesnį dubenį dėti mėsą, smulkiai smulkintą porą ir svogūną, įmušti kiaušinį, berti mairūną, pipirus ir druską, įspausti česnaką.
3.
Imti paruoštos masės, suformuoti blynelį, dėti šaukštelį paruošto įdaro, užlenkti mėsos kraštus, kad užsidengtų įdaras ir suformuoti kotletą. Įdaro liks, jį panaudosime troškinant.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti kotletus ir kepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus ir iškeps. Kotletus atidėti.
5.
Į tą pačią keptuvę sudėti likusį įdarą, ant jų sudėlioti kotletus ir uždengus troškinti ant silpnos kaitros apie 15-20 minučių. Jei keptuvėje skysčio mažai, galima papildomai įpilti šlakelį vandens ar sultinio.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Mantas
2023-09-10 21:55
Nepamineta kur ir kada cesnaka deti ATSAKYTI
Inga
2023-09-11 13:36
Česnaką reikėtų įspausti į mėsos masę. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital