Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
Autorius apie receptą: Jau keli metai šie kukuliai karaliauja mano virtuvėje, labai juos mėgsta mano šeimyna. Gaminau pagal Jurgitos Jau keli metai šie kukuliai karaliauja mano virtuvėje, labai juos mėgsta mano šeimyna. Gaminau pagal Jurgitos receptą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų faršo
80 gramų ryžių (nevirtų svoris)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek česnako miltelių
Padažui:
250 mililitrų vandens
5 šaukštai pomidorų padažo
3 šaukštai grietinės
3 šaukštai majonezo
2 šaukštai miltų
pagal skonį prieskonių
Viršui:
pagal skonį fermentinio sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirkite ryžius (nepervirkite, nes dar troškinsite orkaitėje), atvėsinkite.
2.
Pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsinkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, pipirų, česnako granulių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo indą.
3.
Pomidorų padažą sumaišykite kartu su grietine, majonezu ir miltais, tada po truputį pikite vandenį ir viską gerai išmaišykite, sudedėkite prieskonius, smulkintus krapus. Užpilkite padažą ant kukulių. Uždengkite kepimo indą folija.
4.
Kepkite 200° C orkaitėje apie 50 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos foliją atidenkite, kad kukuliai apskrustų.
5.
Iškepusius kukulius apiberkite tarkuotu sūriu ir trumpam įkiškite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (21)
Darius
2019-06-08 09:46
Sveiki,labai skanu,bet aš "patobulinau",neviriau ryžių,nekepinau nei morkų nei svogūnų,viskas sumaišyta su smulkinta kiauliena,laimėjau tai,kad ryžiai mėsoje pilnai išverda,o dėl nekępinimo morkų ir svogūnų sumažinau riebalų kiekį,gaunasi gerai visai. Už patiekalo įdėją ačiū autoriui. ATSAKYTI
Darius
2019-06-08 09:52
Ir bulvių košė su morkomis,taip labai skanu ATSAKYTI
Dzeneta
2019-04-02 10:34
Sveiki darysiu sūnui savo 18 men ar galima siuos kukulius su padazu puose troskinti? ATSAKYTI
Diana
2019-05-08 11:40
Galima, bet darykite taip - troškindami dėkite tik vandenį, pomidorų padažą ir prieskonius (druską, paukštienos prieskonius ir pan.), o miltų, grietinės ir majonezo mišinį įmaišykite tik pačioje pabaigoje ir dar kelias minutes patroškinkite, nes kitaip miltus gali traukti prie puodo dugno. Ir jeigu darote mažyliui, majonezo galite nedėti visai, tiesiog įdėkite į padažiuką truputį sviesto ir bus liuks. ATSAKYTI
Laura
2019-03-22 13:49
Sveiki. Padažą gaminti virinant, ar sumaišyti produktus ir supilti į indą nevirinus? ATSAKYTI
Eglė
2019-03-22 14:59
Nereikia kaitinti, tiesiog viską išmaišyti ir užpilti ant kukulių, o tada į orkaitę :) ATSAKYTI
Deimantė
2019-03-06 10:46
Na aš į farša pabandžiau įmušti kiaušinį ir truputėlį krekmolo kad būtų sukibimas, nes pirma kart gavosi toki trapūs ☺ ATSAKYTI
As
2019-02-07 16:57
Ar i kepimo indo dugno dėti folijos? ATSAKYTI
Greta
2019-02-08 08:09
Darau stiklinėje formoje, tai folijos nededu, niekas neprilimpa :) ATSAKYTI
Jo
2019-01-09 15:30
Padazas gavosi labai tirstas, nors buvo vandens ideta dvigubai daugiau nei recepte. Net ne padazas o kose. ATSAKYTI
Gintutė
2019-01-09 17:53
Gal miltų per daug dėjote - su kaupu? ATSAKYTI
Zilvėja
2019-05-08 09:09
Man irgi taip buvo. Kitą sykį nedėsiu išvis miltų. ATSAKYTI
Agnė
2019-05-08 11:36
Aš miltų dėjau du nubrauktus šaukštus - buvo pats tas. Padažiukas tirštas, bet tikrai ne košė, labai skanu. ATSAKYTI
Rita
2019-01-07 05:10
Super!!! Skanumelis!!! Labai seimai patiko! ATSAKYTI
Jurga
2019-01-06 01:58
O kam tiek ilgai kepti? Nebent juos milžiniškus daryti... ATSAKYTI
Gita
2018-04-10 07:41
Kam tas majonezas, ar ne sveikiau kiausiniai butu? ATSAKYTI
Laura
2018-04-10 14:28
Majonezas prideda pikantiško skonio, bet kai darau ne šventei, o kasdienai, aš jo nededu, o tiesiog įdedu papildomą šaukštą grietinės. Kiaušiniai jau suteiktų kitokią, kietesnę konsistenciją. ATSAKYTI
Renata
2017-12-02 07:52
O aliejaus nereikia pilti i kepimo inda? Neprisvils jie? ATSAKYTI
Janina
2017-12-02 16:31
Jeigu faršas liesesnis, patepkite indą aliejumi. Bet jeigu riebesnis, tada nėra būtina, užteks riebaliuko iš pačio faršo ATSAKYTI
Asta
2019-01-24 13:25
Ar nebuvo riebus kukuliukai su riebesniu faršu? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital