Mėsos kukuliai barbekiu padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mėsos kukuliai barbekiu padaže
Mėsos kukuliai barbekiu padaže
Mėsos kukuliai barbekiu padaže
Autorius apie receptą: Aš dariau nedidelius kukuliukus, maždaug golfo kamuoliuko dydžio. Padažo saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, tad cukraus dėkite pagal savo nuožiūrą. Jeigu namuose Aš dariau nedidelius kukuliukus, maždaug golfo kamuoliuko dydžio. Padažo saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį, tad cukraus dėkite pagal savo nuožiūrą. Jeigu namuose neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, greito paruošimo avižiniai dribsniai tiks kuo puikiausiai, ir juos netgi galėsite trumpiau mirkyti piene. Avižinius dribsnius galite keisti pora batono riekelių išmirkytų piene arba maltais džiūvesėliais (tada pieno nereikės). (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 gramų jautienos faršo
250 gramų kiaulienos faršo
120 mililitrų avižinių dribsnių (pilno grūdo, tiks ir greito paruošimo)
60 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (mažo)
2/3 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
1/3 šaukštelio malto kumino
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
Padažui:
240 mililitrų barbekiu padažo
60 mililitrų vandens
3.5 šaukšto pomidorų padažo
3 šaukštai rudojo cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1/4 šaukštelio česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Viename inde sumaišome avižinius dribsnius su pienu, atidedame į šalį, paliekame išbrinkti.
2.
Svogūną nulupame, labai smulkiai supjaustome.
3.
Didesniame inde gerai išmaišome faršą su prieskoniais, kiaušiniu ir svogūnu. Tada sudedame avižinius dribsnius ir vėl išmaišome.
4.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, jį patepame aliejumi.
5.
Iš faršo gnybiame gabalėlį, delnais formuojame nedidelius, graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes.
7.
Kol kukuliai kepa, pasiruošiame padažą. Į nedidelį puodą sudedame barbekiu ir pomidorų padažus, supilame vandenį, suberiame cukrų ir česnako miltelius, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Paverdame minutę, nuolat maišant.
8.
Iškepusius kukulius išimame iš orkaitės skardos ir perkeliame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame barbekiu padažu, išmaišome ir kepame orkaitėje dar 15-20 minučių. Skanaus!
Patarimai:
Mėsos kukulių nereikia perkepti, kad jie nebūtų sausi, tad nurodytas kepimo laikas recepte yra optimalus variantas.
Jeigu namuose neturite pilno grūdo avižinių dribsnių, greito paruošimo avižiniai dribsniai tiks kuo puikiausiai, ir juos netgi galėsite trumpiau mirkyti piene. Avižinius dribsnius galite keisti pora batono riekelių išmirkytų piene arba maltais džiūvesėliais (tada pieno nereikės).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurgita
2020-07-11 14:18
Labai skabus kukuliai!!!! Kol kas geresnio recepto neesu radusi! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital