Makaronų apkepas su mėsos kukuliais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Makaronų apkepas su mėsos kukuliais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Makaronų apkepas su mėsos kukuliais
Makaronų apkepas su mėsos kukuliais
Makaronų apkepas su mėsos kukuliais
Autorius apie receptą: Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Šis apkepas labai skanus, sušildantis ir greitai paruošiamas. Mėsos kukuliukai apkepami orkaitėje, tad nereikia kaisti keptuvės ir visas gaminimo procesas be galo paprastas. Prieskoniais ir pagardinimais drąsiai improvizuokite savo nuožiūra, pvz. į apkepą galima įmaišyti pakepintų saldžiųjų paprikų, morkų, brokolių ar kitų mėgiamų daržovių. Sūris irgi tiks bet koks jūsų mėgiamas/turimas, svarbu jog būtų gerai besilydantis. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų makaronų (naudojau vamzdelius, bet tinka ir kitokie)
300 gramų pomidorų padažo (kokybiško, naudojau Maggi itališką)
150 gramų sūrio (naudojau perpus fermentinį ir čederio)
Kukuliams:
600 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną)
40 gramų džiūvėsėlių
40 mililitrų vandens (arba sultinio)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelio, galima nedėti)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos (nebūtina)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 220 laipsnių.
2.
Maltą mėsą sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušiniu, vandeniu (arba sultiniu), prieskoniais ir druska. Įtarkuokite svogūną (naudojau burokinę tarką), įspauskite česnaką, dar kartą gerai išmaišykite.
3.
Iš mėsos formuokite daugmaž golfo kamuoliuko dydžio kukuliukius ir dėkite į kepimo indą (naudojau 30x40 cm), jog nesileistų vienas su kitu. Man gavosi 16 kukuliukų.
4.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada kukulius ištraukite ir orkaitės, jos temperatūrą sumažinkite iki 200 laipsnių.
5.
Kol kepa kukuliai, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės (aš viriau 11 min). Gerai nukoškite.
6.
Sūrį sutarkuokite.
7.
Makaronus dėkite į tarpus tarp mėsos kukulių. Viską dosniai aptepkite pomidorų padažu ir užbarstykite tarkuotu sūriu.
8.
Apkepą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių (iki sūris gražiai išsilydys).
9.
Patiekdami apkepą galite pabarstyti žalumynais (pvz. petražolėmis, čiobreliais ar svogūnų laiškais).
Patarimai:
Kukuliukams gardinti surašiau savo mėgiamą prieskonių derinį, bet drąsiai galite naudoti ir bet kokį jūsų pamėgtą prieskonių mišinį maltai mėsai.
Kai mėsos kukuliukams naudoju džiūvėsėlius, visada įpilu ir šiek tiek vandens arba sultinio. Jis padeda džiūvėsėliams geriau išbrinkti, tad kukuliai būna minkštesni.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Tautvydas
2021-09-27 20:35
Per daug pomidoru padazo. Kukuliai skanus, bet padazo ryskiai per daug. ATSAKYTI
Dovilė
2021-09-27 21:03
Labai priklauso nuo padažo, kuris naudojamas. Jei naudosite klasikinį lietuvišką pomidorų padažą, tada pakas mažiau, nes jis gana saldus, užgoš kitus ingredientus, bet itališko tipo padažo tikrai nebus per daug, nes jis švelnaus skonio, tad puikiai dera su kitais ingredientais - subalansuoja skonį, dregnumą, bet neužgožia patiekalo. ATSAKYTI
Grete
2021-03-27 12:53
Tai kai kukulius istrauki ir samazini laipsnius iki 200 vel juos turi ideti uzpylus sultinio ar kaip cia? ATSAKYTI
Dovilė
2021-03-29 20:28
Pirmiausia kukulius apkepti 15 minučių didesnėje kaitroje (kadangi kukuliai dideli, per tiek laiko jie visiškai neiškeps, o tik apkeps). Tada kukulius ištraukti iš orkaitės (jos kaitrą truputį sumažinti), į tarpus tarp kukulių sudėlioti išvirtus, nusunktus makaronus, viską aptepti padažu, pabarstyti sūriu ir dar pakepti orkaitėje 10 minučių (jog makaronai bei padažas sušiltų, kukuliai baigtų kepti, o sūris išsilydytų). ATSAKYTI
Odilija
2021-03-24 14:15
Buvo itin paprasta pagaminti ir tikrai skanu, tik aitrios paprikos nedejau, nes valge ir vaikai (jiems labai patiko irgi) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital