Sotus sluoksniuotos tešlos pyragas su faršu, feta ir vyšniniais pomidoriukais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Sluoksniuotos tešlos pyragas su faršu
Autorius apie receptą: Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventei. Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventei. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų jautienos faršo
500 gramų bulvių
275 gramai sluoksniuotos tešlos (naudojau nešaldytą, bet tinka ir šaldyta)
150 gramų špinatų (naudojau šaldytus)
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį džiovintas rozmarinas
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Užpilui:
140 gramų grietinės (liesos)
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
70 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
50 gramų fetos sūrio
pagal skonį pipirų
Viršui:
150 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų fetos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatus atšildyti ir nuvarvinti, jei špinatus naudojate šviežius, juos trumpai apvirti ir nuvarvinti.
2.
Bulves nuskusti ir supjaustyti mažais kvadratėliais ir apkepti keptuvėje, kol jos gražiai apkeps iš išorės. Visiškai jų iškepti nereikia, bet jos neturi būti kietos. Išimti bulves iš keptuvės, šiek tiek pagardinti druska.
3.
Sudėti faršą į keptuvę, apkepti apie 4 - 5 minutes. Įdėti pjaustytą svogūną su česnaku ir dar šiek tiek pakepti, kol jie suminkštės. Pabaigoje įdėti pomidorų padažą, suberti prieskonius, žoleles ir kelias minutes patroškinti. Palikti trumpam atvėsti.
4.
Užpilui kiaušinius išplakti su grietine, įdėti sutrupintą fetos sūrį ir paprastą sutarkuotą sūrį, suberti pipirus ir viską išmaišyti.
5.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Pyragui naudojau 24 centrimetrų skersmens formą. Sudėti tešlą, padaryti maždaug 4,5 - 5 centimetrų aukščio bortelius. Pirmam sluoksniui sudėti apkeptas bulves, tada faršą, ant jo - špinatus ir užpilti užpilą.
6.
Ant viršaus išdėlioti per pusę perpjautus mažus pomidoriukus ir nedideliais gabalėliais supjaustytą fetos sūrį. Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Patiekti su mėgstamom salotom.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Jovita
2020-11-04 10:27
Sakykit prašau, o padas nepermirksta prieš tai nepakepus? ATSAKYTI
Greta
2020-11-04 17:54
Ne, viskas gerai su padu, tik nekočiokit pernelyg plonai :) ATSAKYTI
Jovita
2021-04-14 15:04
Kepiau su vištiena. Tobulas pyragas. Ačiū ATSAKYTI
Sandra
2018-03-23 13:56
Sakykite, o padas taip pat is sloksniuotos teslos? Ar tik sonus apdeti? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-03-23 15:00
Tikrai taip, sluoksniuotos tešlos lakštu išklokite formos dugną ir užlenkite, kad būtų kraštukai :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital