Itališki mėsos kukuliai orkaitėje pomidorų padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Itališki mėsos kukuliai orkaitėje pomidorų padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Itališki mėsos kukuliai orkaitėje pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai orkaitėje pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai orkaitėje pomidorų padaže
Itališki mėsos kukuliai orkaitėje pomidorų padaže
Autorius apie receptą: Taip paruošti kukuliai bus minkšti, sultingi, o itališkų skonio natų pomidorų padažas prie jų tobulai derės. Pats gaminimas labai paprastas, o kadangi kukulių kepimas vyksta Taip paruošti kukuliai bus minkšti, sultingi, o itališkų skonio natų pomidorų padažas prie jų tobulai derės. Pats gaminimas labai paprastas, o kadangi kukulių kepimas vyksta orkaitėje, sutaupysite daug laiko. Tiek kukulius iškepti, tiek pasiruošti pomidorų padažą galite ir iš anksto, tada prieš patiekiant tereikės sudėti viską į kepimo indą ir keletui minučių pašauti į orkaitę. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną, apie 20% riebumo)
40 gramų džiūvėsėlių
80 mililitrų vandens (arba sultinio)
40 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Reserve)
1 sauja petražolių (nebūtina)
1 vienetas kiaušinių
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio pipirų
Padažui:
600 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (arba pomidorų tyrės)
1 vienetas saldžiosios paprikos (arba 1 stambiai tarkuotos morkos)
1 vienetas svogūnų
1 sauja juodųjų alyvuogių (nebūtina, bet labai tinka)
1 šaukštas kaparėlių (nebūtina, bet labai tinka)
2 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek cukraus (nebūtina)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Viršui:
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 saujelė baziliko (arba smulkintų petražolių, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į didesnį dubenį sudedam mėsą, džiūvėsėlius, raudonėlį, smulkintas petražoles, įspaudžiam česnaką ir įtarkuojam kietąjį sūrį. Gerai išmaišome. Įpilame vandenį (arba sultinį), įmušame kiaušinį ir dar kartą labai gerai išmaišome (patogiausa, rankomis). Paliekame pastovėti 15 -20 min (galima ir ilgiau), kad džiūvėsėliai išbrinktų.
2.
Įjungiame orkaitę kaisti iki 200 C.
3.
Kepimo indą patepame trupučiu alyvuogių aliejaus. Iš mėsos formuojame graikinio riešuto dydžio kukulius ir juos dedame į kepimo indą palikdami mažus tarpelius, kad nesiliestų vienas su kitu. Jei visi netelpa į vieną indą, galite naudoti kelis indus (iš nurodyto ingredientų kiekio aš pripildžiau nuotraukoje matomą indą ir dar nedidelę užkepėlės formelę).
4.
Kukulius šauname į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 min iki iškeps.
5.
Kol kepa kukuliai, pasiruošiame padažą. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną 4-5 min iki suminkštės. Įspaudžiame česnaką, maišydami pakepiname 20-30s. Suberiame kubeliais pjaustytą papriką ir pakepiname 2-3 min.
6.
Sukrečiame konservuotus pomidorus, beriame itališkas žoleles, aitriąją papriką, žiupsnelį pipirų. Išmaišome ir troškiname ant vidutinės ugnies 10-15 min iki padažas šiek tie sutirštės. Tad nuimame nuo kaitros, sudedame pasmulkintas alyvuoges ir kaparėlius (jei naudojate), išmaišome. Paragaujame - pagal skonį pagardiname druska, o jei atrodo rūgštokas (priklausys nuo pomidorų kokybės), įberiame truputį cukraus.
7.
Kukulius ištraukiame iš orkaitės. Pomidorų padažą paskirstome į tarpus tarp kukulių ir šiek tiek užpilame ant jų pačių. Ant viršaus užbarstome tarkuotą sūrį.
8.
Kukulius grąžiname į 200C orkaitę ir kepame dar 5-10 min iki sūris gražiai išsilydys.
9.
Patiekdami galite pabarstyti bazilikų lapeliais.
Patarimai:
Iš anksto. Tiek kukulius iškepti, tiek pasiruošti pomidorų padažą galite ir iš anksto, pvz. dieną prieš ir laikyti šaldytuve. Norėdami paruošti patiekalą, į indą dėkite pomidorų padažą, jame išdėliokite kukulius, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180C orkaitėje apie 20-25 min iki viskas sušils, o sūris gražiai išsilydys.
Pomidorų padažas. Jį galite naudoti ir pirktinį itališko tipo. Į tokį padažą papildomai galima įmaišyti smulkintų alyvuogių ir/ar pakepintų mėgiamų daržovių (morkų, paprikų, saliero lapkočių).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vilija
2022-01-02 21:52
Labai skanu, tik aš pomidorų dėjau 400g (tik tiek turėjau) ir papildomai į padažą įdėjau smulkintą saliero lapkotį (turėtų tikti ir morka). ATSAKYTI
Rasa
2022-12-01 16:22
Tiko ir morka ir salieras ATSAKYTI
luka
2021-12-20 13:55
sveiki, ką reiškia išspausti česnaką? ATSAKYTI
Greta
2021-12-20 14:21
Yra toks įrankis - česnako spaustukas, į jį reikia dėti nuvalytą česnako skiltelę ir suspaudus jį išsispaudžia į tokią lyg tyrelę. Jei spaustuko neturite, galite česnaką tiesiog labai smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital