Nuostabūs faršo "kepuriukai" orkaitėje su bulvių košės, sūrio ir pievagrybių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Faršo kepuriukai su bulvių koše
Faršo kepuriukai su bulvių koše
Faršo kepuriukai su bulvių koše
Faršo kepuriukai su bulvių koše
Autorius apie receptą: Tai tikrai lengvai pagaminami, bet begaaalo skanūs kotletukai su puikia improvizacija. O įdaras gali būti įvairus, su daržovėmis, su grybais, sūriu ar dar kuo... o ir be jokio - Tai tikrai lengvai pagaminami, bet begaaalo skanūs kotletukai su puikia improvizacija. O įdaras gali būti įvairus, su daržovėmis, su grybais, sūriu ar dar kuo... o ir be jokio - liuks, taigi, tikrai rekomenduoju! (...daugiau) Reda, Miss Dish
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų faršo (perpus kiaulienos ir jautienos)
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų (smulkiai tarkuoto)
2 šaukštai grietinės
1.5 šaukšto krakmolo
šiek tiek prieskonių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
500 gramų bulvių košės
100 gramų pievagrybių
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai majonezo (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Faršą sumaišykite su kiaušiniu, grietine, krakmolu, svogūnu ir prieskoniais.
2.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir iš mėsos masės išformuokite maždaug delno dydžio įdubusius paplotėlius (žr. nuotrauką).
3.
Įdarui kiaušinį išvirkite. Svogūną ir pievagrybius susmulkinkite, į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, pirmiausia suberkite smulkintą svogūną, vėliau, kai apkeps - smulkintus pievagrybius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar šiek tiek pakepinkite.
4.
Išdalinkite po lygiai ir suberkite ant paruoštų faršo paplotėlių, taip pat išdalinus suberkite ir smulkintą kiaušinį. Galiausiai uždėkite bulvių košės 'kepurėles', užbarstykite tarkuotu sūriu, užtepkite majonezu ir šaukite kepti į orkaitę įkaitintą iki 190 C temeperatūros. Kepkite apie 30 minučių. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Grazina
2017-11-17 19:48
Tai ar suris neissilydys anksciau negu spes iskepti mesos maltiniai? ATSAKYTI
Vida
2017-11-18 11:26
Majonezas apsaugo sūrį nuo sukepimo, o jeigu majonezo nedėtumėte, tada sūrį užbarstykite į pačią kepimo pabaigą :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis