Užkepti lietiniai blynai su faršu ir sūriu

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Užkepti lietiniai blynai su faršu ir sūriu
@Shutterstock
Užkepti lietiniai blynai su faršu ir sūriu
Užkepti lietiniai blynai su faršu ir sūriu
Autorius apie receptą: Lietinius blynus galima paruošti įdomiau! Aš ypač mėgstu prikepti kalną lietinių ir tuomet jau juos ruošti įvairiausiais būdais, o šis - vienas mano mėgstamiausių! Lietinius blynus galima paruošti įdomiau! Aš ypač mėgstu prikepti kalną lietinių ir tuomet jau juos ruošti įvairiausiais būdais, o šis - vienas mano mėgstamiausių! Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
250 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
125 gramai miltų
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų maltos mėsos (kalakutienos ar vištienos)
100 gramų fermentinio sūrio
3 vienetai pievagrybių (didesnių)
0.5 vieneto svogūnų
50 mililitrų grietinėlės
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti su druska, aliejumi ir pienu. Suberti miltus ir maišyti, kol neliks sausų miltų. Tešlą palikti pusvalandį pastovėti.
2.
Sausoje, nelimpančioje keptuvėje kepti lietinius blynus - į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę pilti po samtelį tešlos, judinant keptuvę, išlieti blyną, kepti, kol paviršius apdžius, apversti ir kepti dar kelias sekundes. Jei naudojate gerą, nelimpančią, "netraukiančią" keptuvę, papildomai aliejaus pilti nereikia.
3.
Įdarui keptuvėje apkepti smulkiai kapotą svogūną, kol paskaidrės, tuomet sudėti maltą mėsą, kepti, vis pamaišant, kol neliks žalios mėsos. Sudėti plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius, pagardinti prieskoniais. Palikti atvėsti.
4.
Sūrį sutarkuoti. Pusę išmaišyti su mėsa ir grietinėle.
5.
Kiekvieno blyno šone dėti įdaro, susukti į vamzdelį ir dėti į kepimo formą, vieną šalia kito. Bynelių viršų galima aptepti trupučiu tirpinto sviesto - bus dar skaniau.
6.
Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gržiai apskrus.
AUTORIUS: Jolanta
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital