Faršu įdarytos paprikos orkaitėje

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 253)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 253)
Mėsa faršu įdarytos paprikos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mėsa faršu įdarytos paprikos
Mėsa faršu įdarytos paprikos
Mėsa faršu įdarytos paprikos
Autorius apie receptą: Šios faršu ir ryžiais įdarytos orkaitėje kepamos paprikos pagaminamos super paprastai ir yra labai skanios, sočios bei žavingai atrodo patiektos ant stalo. Šios faršu ir ryžiais įdarytos orkaitėje kepamos paprikos pagaminamos super paprastai ir yra labai skanios, sočios bei žavingai atrodo patiektos ant stalo. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai raudonosios paprikos (tinka ir kitų spalvų)
400 gramų maltos mėsos (naudojau perpus jautieną su kiauliena)
200 gramų ryžių (biriai virtų)
100 gramų sūrio (gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 vienetas svogūnų
1 sauja petražolių (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
pagal skonį prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paprikas perpjauti pusiau ir išskobti sėklytes (kotelių nenupjaukite). Sudėti į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir pavirti ant nedidelės kaitros 5 minutes, jog paprikos suminkštėtų. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti ir pakepinti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Sumaišyti su faršu, virtais ryžiais, smulkintomis petražolėmis ir pomidorų pasta. Pagal skonį pagardinti druska, pipirais ir mėgiamais prieskoniais mėsai.
3.
Į paprikų puseles standžiai pridėti mėsos įdaro. Puseles išdėlioti ant kepimo skardos, jog viena su kita nesiliestų.
4.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada apibarstyti tarkuotu sūriu ir pakepti dar kelias minutes iki sūris išsilydys.
5.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Zilvis
2021-04-03 05:20
Nelabai aišku- ar faršą pakepti kartu su svogūnais? Lyg ir smulkmena, bet labai svarbi... ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-07 14:25
Ne, faršo pakepti nereikia, tiesiog pakepintus svogūnus sumaišyti su nekepintų faršu. Jei skubate, svogūnų galite ir nekepinti, o įtarkuoti žalius, bet pakepinus man skaniau :) ATSAKYTI
Aina
2020-09-02 13:24
Skonis puikus! ATSAKYTI
Julija
2020-05-11 11:16
O su kuo galima valgyti? Be jokios kosytes ATSAKYTI
Ilona
2020-05-13 17:14
Aš valgau vienas, labai sotu ir skanu. Galima ryžių išsivirti, ar pasigaminti kokių nors salotų ar tiesiog daržovių pasipjaustyti, ką mėgstat. :) ATSAKYTI
Jurgita
2019-09-30 14:48
Į įdarą dedu pelėtrūno, man laaaabai skanu. ATSAKYTI
Magnolija
2018-12-05 20:18
I kepimo inda ipyliau pomidoru padazo su baziliku. A la padazas pipiriukams - labai tiko :) ATSAKYTI
Leticija
2018-08-23 17:23
Labai skanu! ATSAKYTI
Vida
2015-06-23 08:23
Labai gardus receptas, neturiu ka pridurti - skanu!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital