Vištienos kukuliai kreminiame padaže su šonine ir špinatais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Vištienos kukuliai kreminiame padaže su šonine ir špinatais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos kukuliai kreminiame padaže su šonine ir špinatais
Vištienos kukuliai kreminiame padaže su šonine ir špinatais
Autorius apie receptą: Apie tokius kremiškus patiekalus galėčiau rašyti daug - jie man toks nepamainomas, vertas nuodėmės maistas. Kiekvieną minkšto, švelnaus skonio kukulio gabalėlį perbrauki Apie tokius kremiškus patiekalus galėčiau rašyti daug - jie man toks nepamainomas, vertas nuodėmės maistas. Kiekvieną minkšto, švelnaus skonio kukulio gabalėlį perbrauki per kreminį, subalansuoto skonio padažą ir kiekvienam kąsniui jau neįmanoma atsispirti. O jei dar pajauti gardžios keptos šoninės aromatą ir skonį, pamatai tą žavią špinatų pavasarinę spalvą, tai jau tampa patiekalu, prie kurio atskuba visa šeima. Sotu, skanu ir labai nesudėtinga paruošti. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
600 gramų maltos vištienos
170 gramų rikotos sūrio (arba 9% riebumo varškės)
120 gramų pieno
60 gramų džiūvėsėlių
30 gramų saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina, bet labai tinka)
30 gramų kietojo sūrio (nebūtina, bet labai tinka)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių
20 gramų petražolių
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Padažui:
200 gramų grietinėlės (naudojau 30% proc. riebumo)
100 gramų kietojo sūrio (arba kitokio mėgiamo, pvz. fermentinio)
100 gramų špinatų
60 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 pundelis petražolių
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
šiek tiek petražolių (arba bazilikų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2.
Į dubenėlį berti džiūvėsėlius, užpilti pienu ir atidėti kelioms minutėmis iki kol išmirks.
3.
Į virtuvinį maisto smulkintuvą sudėti svogūną, česnaką, petražoles ir saulėje džiovintus pomidorus, susmulkinti. Jei neturite smulkintuvo, galima smulkiai supjaustyti peiliu.
4.
Į dubenį dėti maltą vištieną, rikotos sūrį (arba varškę), paruoštus džiūvėsėlius, susmulkintą daržovių masę, įmušti kiaušinį, berti kietąjį sūrį, itališkas džiovintas žoleles ir druską. Gerai permaišyti.
5.
Iš paruoštos masės formuoti daugmaž graikinio riešuto dydžio kukulius. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą.
6.
Kukulius kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryhe 15-20 minučių iki iškeps ir gražiai apskrus.
7.
Kol kepa kukuliai, paruošti padažą. Šoninę supjaustyti mažais gabalėliais, suberti į sausą įkaitintą keptuvę ir kepti apie 5 minutes iki taps traški. Perkelti į lėkštę.
8.
Į tą pačią keptuvę dėti sviesto ir ištirpinti. Berti smulkiai kapotą česnaką ir pakepti apie 30 sekundžių. Supilti grietinėlę, suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir pamaišyti iki sūris ištirps. Suberti špinatus, petražoles, šoninę (šiek tiek atsidėti papuošimui) ir pakaitinti dar apie 1 minutę iki špinatai sukris. Padažą pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
9.
Į padažą sudėti iškeptus kukulius ir pašildyti dar apie 1-2 minutes.
10.
Patiekiant pabarstyti atsidėta šonine ir žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis ar bazilikais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital