Maltos mėsos šnicelis su balta duona ir padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Faršo šnicelis
Faršo šnicelis
Faršo šnicelis
Autorius apie receptą: Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik, manau, dar greitesnis. Turbūt perskaitę receptą nustebote, kodėl rinkausi Šnicelio pagaminimas iš tiesų yra labai nesudėtingas, beveik kaip gaminant paprastus kotletus, tik, manau, dar greitesnis. Turbūt perskaitę receptą nustebote, kodėl rinkausi 3 rūšių faršą, bet, jei atvirai, toks faršų miksas suteikia šniceliui ypatingai gerą skonį. Žinoma, puikiai tiktų naudoti tik kiaulienos faršą, bet, manau, pabandę sujungti 3 faršus tikrai nenusivilsite skoniu. Prieš tai esu gaminusi šnicelį su juoda duona, tačiau man nelabai patiko, nes šniceliai iškepa kietoki. Jeigu neturite laiko ar noro gaminti padažo, ne bėda, nes šnicelis ir be jo yra be galo skanus. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
200 gramų kiaulienos faršo
200 gramų jautienos faršo
100 gramų kalakutienos faršo (arba kiaulienos/jautienos)
2 vienetai kiaušinių
2 riekelės šviesios forminės duonos (ar batono)
80 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 skiltelė česnako
3/4 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
240 mililitrų maltų džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
240 mililitrų pieno
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 sauja krapų (šviežių, smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nupjauname duonos plutelę, sutrupiname minkštimą, užpilame pienu ir išmaišome. Paliekame brinkti 10 min.
2.
Nulupame svogūną ir česnako skiltelę. Svogūną labai smulkiai susmulkiname, o česnako skiltelę sutriname česnako spaustuku.
3.
Viename dubenyje sumaišome faršą, 1 kiaušinį, nuspaustą duonos minkštimą, ¾ arb. š. druskos ir pipirus.
4.
Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinį su žiupsneliu druskos, įpilame 2 valg. š. pieno, likusio nuo duonos. Išmaišome.
5.
Į lėkštę supilame džiūvėsėlius.
6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
7.
Imame saujelę faršo, suformuojame ploną (~1 cm storio) šnicelį, įmerkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol šnicelis įgauna dailų rudą atspalvį. Taip suformuojame ir iškepame visus šnicelius. Iškepusius šnicelius sudedame į lėkštę.
8.
Padažu – keptuvėje ištirpdome sviestą and vidutinės ugnies, suberiame miltus ir pakepiname, kol šie pasidaro auksinės spalvos. Tada supilame pieną, gerai išmaišome ir pakaitiname, kol padažas vos sutirštėja. Sudedame grietinę, krapus ir išmaišome. Padažą nuolat maišant kaitiname kelias minutes, kol pasidaro šiek tiek tirštesnis. Pagardiname druska ir pipirais. Padažą užpilame ant šnicelių prieš patiekiant. Skanaus!
9.
Galite naudoti tik kiaulienos faršą, arba kurių nors dviejų faršų mišinį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dale
2019-05-10 07:54
Klasikinis kotletų receptas, skiriasi nebent kotleto storiu.. ATSAKYTI
Kornelijus
2019-02-17 11:06
Labai geras receptas :) Kadangi nesugebu parinkti normalaus kotletų storio, tai formuoju kukuliukus. Padažo receptas taip pat super, toks bešamelio remixas. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital