Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiai

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 69)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 69)
Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiai
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Šeima nuolat giria mano kotletus. Jie patinka netgi mano anūkui, kuris mėgsta tikrai ne bet ką. Bet saldumynų, arba šių kotletų neatsisakytų niekada! Šeima nuolat giria mano kotletus. Jie patinka netgi mano anūkui, kuris mėgsta tikrai ne bet ką. Bet saldumynų, arba šių kotletų neatsisakytų niekada! Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas faršo (kiaulienos ir jautienos)
150 mililitrų pieno
3 vienetai bulvių
3 vienetai svogūnų
1 vienetas bandelių (arba 4 batono riekelės)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bandelę sutrupinti ir pamerkti į pieną, palikti, kad išbrinktų. Nenusunkus pieno sudėti į faršo masę ir išmaišyti.
2.
Bulves ir svogūnus supjaustyti, sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinti (arba galima sutarkuoti per smulkią tarką). Įdėti faršą ir viską gerai išmaišyti.
3.
Įdėti pipirų, druskos, šaukštą garstyčių. Galima dėti ir daugiau, priklauso kokio aštrumo norite. Įdėti šaukštą aliejaus, įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti. Tešlą palikti pastovėti bent 10 minučių.
4.
Rankomis suformuoti kotletus ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Kai viena pusė apkeps ir paruduos, versti ant kitos pusės.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Aivaras
2018-12-02 18:21
Puikus, tik naudojau maziau svoguno ir bulves, taciau gavosi puikus. Rekomenduoju ATSAKYTI
Rita
2018-06-16 15:04
Visada dar dedu trupuciuka sodos ATSAKYTI
Vitalka
2018-05-06 21:46
Kotletai tikrai minksti ir skanus, tik man gavosi labai trapus.. gal reikia sutarkuotas bulves nusunkt arba batona? ATSAKYTI
Rasa
2018-05-07 08:45
Ar palikote pastovėti masę? Gal pastovėjo per trumpai ir nespėjo gerai "susijungt" ir išbrinkt viskas arba gali būti, kad bulves labai dideles naudojot :) ATSAKYTI
Inga
2018-02-19 18:57
Gaminau. Tikrai labai labai skanus kotletukai. Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Neringa
2017-11-12 10:53
O orkaitei negalima ju kepti? ATSAKYTI
Vida
2017-11-12 13:01
Galima, bet patarčiau prieš tai lengvai apkepti keptuvėje, kad susidarytų plutelė, o tada dėti į kepimo indą, uždengti jį folija ir kepti orkaitėje. Likus daugmaž 10 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimti ATSAKYTI
Olivija
2017-11-19 21:45
Aš visada darau taip kaip rašo Vida - pirma lengvai apkepu keptuvėje, o tada - į orkaitę. Neprisigeria taip riebalų, greičiau ir bent man skaniau :) ATSAKYTI
Ignas
2018-08-15 20:24
Vida,o kiek minuciu kepti orkaitje?
ATSAKYTI
Ruta
2017-08-23 13:59
As i kotletus niekada nededu kiausinio, bet butinai ipilu vandens ar pieno ir dziuveseliu (arba batono, arba bulviu) dedu. Gerai isminkau ir tada kotletai buna minksti ATSAKYTI
Ema
2017-07-24 21:02
O tai ka su kiausiniais daryti? ATSAKYTI
Regina
2017-07-24 21:17
3 punkte parašyta - įmaišyti į faršą :-) ATSAKYTI
Laura
2017-06-05 13:05
Rezultatas tikrai nustebino - dar niekada tokių neteko ragauti, o juo labiau pagaminti tokių vykusių. Buvo įvertinti 10 su+, ačiū labai už receptą! ATSAKYTI
Elena
2017-06-01 19:18
norint minkštų ir sultingų kotletų,reikia pagaminti juos pagal savo mėgiamą receptą,apkepti keptuvėje,uždėti ant užkaistų bulvių,geriau kai vanduo jau užviręs,uždengti.Kol bulvės išvirs garuose kotletukai išsitroškins ,bus minkšti ir sultingi ATSAKYTI
Laima
2017-05-09 15:34
Ar bulvės žalios tarkuotas ar virtos? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-05-11 12:27
Bulvytes dėkite žalias, nevirtas, tik jas smulkiai sutarkuokite. Šiam receptui užteks 3 mažesnių bulvių arba 2 truputį didesnių. ATSAKYTI
Agnė
2017-05-08 08:41
Aš dar česnako įdėjau, labai skanu ATSAKYTI
Neringa
2017-11-12 10:54
Agne, aš visada dedu česnaką - sveika ir skanu ATSAKYTI
Gerda
2017-05-06 16:54
Labai geras receptas, purus ir itin skanus kotletukai pavyko, aciu ATSAKYTI
Neringa
2017-11-12 10:57
Gerda, noriu paklausti ar dejot garstyciu? Ar jautėsi aštrumas jeigu viska daret pagal recepta, nes valgomas šaukštas sakyčiau daug kaip garstyčių ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis