Taupiai rudeniškai - 39 gardūs sezoniški receptai neišlaidaujant

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-25
Taupiai rudeniškai - 39 gardūs sezoniški receptai neišlaidaujant
@Shutterstock

Gardiems pietums ar vakarienei nebūtina išlaidauti - ypač rudenį, kai vis dar gausus rudens gėrybių pasirinkimas. Sriubos, troškiniai, apkepai ir kiti skanėstai karaliauja mūsų virtuvėse!

 

Dalinamės su Jumis 39 puikiais, taupiais receptais. Skanaus!

 

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Apkepas tikrai sotus, švelnaus skonio ir paprasčiausiai labai gardus. Labai rekomenduojame jį išbandyti! Bulvės ir Bešamelio (baltasis) padažas - pasirodo, yra puikus skonių derinys. Recepte naudojamą Čederio sūrį galima pakeisti paprastu fermentiniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažu. Kietojo sūrio virtinukams galima ir nenaudoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pusryčiai, kurie suteiks energijos puikiai dienos pradžiai. Blynelius paruošti nėra sudėtinga, nereikia daug laiko, o ragauti labai gardu. Kukurūzų galima ir nedėti arba juos pakeisti kepintomis morkomis, paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanūs ir rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti moliūgą. Jei naudosite keptuvę nelimpančiu paviršiumi, aliejaus kepimui reikės vos kelių lašelių, taip pat galima kepti ir orkaitėje be papildomų riebalų, tiesiog paskleidus kaip blynelius ant kepimo popieriaus ar keksiukų formelėse. Vėsdami kepsneliai sutvirtėja ir juos labai patogu įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos kopūstų salotos prie mėsos ar paukštienos. Salotų gardumo paslaptis - ypatingas padažas, kuris, tikime, patiks ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, paprastas, bet ypatingo skonio obuolių pyragas! Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o visi namai pakvips jaukiu saldumu. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle, bet galite drąsiai mėgautis ir su puodeliu šiltos arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia :-)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, pagardinus feto sūriu. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi arba 2 - 3 gerai prinokusiais, šakute sutrintais bananais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Cukinijos saldžiuose kepiniuose tikrai ne naujiena, tikriausiai daugelis jau spėjo išbandyti (o jei dar ne, labai rekomenduoju!) šokoladinį cukinijų pyragą. O rudens karalių – obuolių pyragą – ar kada esate bandę gardinti cukinijomis? Būtent dėl jų pyragas būna dar minkštesnis, net kelias dienas išlieka drėgnas. Patiks tiems, kas nemėgsta bulkos tipo pyragų.

Receptą rasite čia.

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Nuostabieji "Schupfnudel" - jie gaminami iš bulvių, panašiai kaip Gnocchi. Mėgstami Pietų Vokietijoje ir Austrijoje, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui! Nieko sudėtingo, bet labai skanu! Gardinami maltu muskatu, bet bus skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paruošti juos labai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu. Neįmantrūs, atrodytų, visai paprasti, o skonis jų - tiesiog pasakiškas. Labai skanu su trupučiu cinamono, cukraus pudra, trintomis uogomis ar šaukšteliu graikiško jogurto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi sočiau, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos.

Receptą rasite čia.

Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Burnoje tirpstantis, labai kvapnus, labai skanus ir tiesiog laaabai šokoladinis pyragas! Moliūgų jo tešloje nė nepajusite, tačiau jie pyragui suteiks daugiau drėgnumo, sodrumo ir gaivos. Iškeptą pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki bulvių, moliūgų ir česnako trijulė šiam patiekalui suteikia gardų skonį, tad po vieno kąsnelio šio patiekalo norisi dar ir dar kito... Labai tinka šeimos pietų ar vakarienės stalui. Nesudėtinga paruošti, nereikia įmantrių ingredientų, o taip sotu ir gardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Skanu juos valgyti tiesiog su grietine, o ir recepte siūlomame padaže taip pat galima padaryti pakeitimų - vietoje grietinėlės dėti grietinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Gaivi ir labai skani burokėlių mišrainė lengvai vakarienei be mėsos! Salotų skonis priklausys nuo pasirinktų obuolių rūšies, o jei norite įdomiau, obuolius galite pakeisti kriaušėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Bulvės yra neatsiejamos ne tik nuo Lietuvos tradicinės virtuvės! Ispaniška tortilija labai tinkama lietuviškam skoniui, o be to ji nesudėtingai pagaminama, soti ir taupi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, traškios ir labai skanios kopūstų salotos su obuoliais, morkomis ir pikantišku padažu - puikus, gaivus garnyras prie karštų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti, vietoje dešrelių čia puikiai tiks ir kitokia rūkyta mėsytė.. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepame, paruošiame, o vėliau lieka tik sumaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikus ir stebuklingai gardus būdas sunaudoti moliūgų derlių. Užtikriname, jog paragavę šių saldainių niekaip neatspėsite, iš ko jie pagaminti. Ir nors visas gamybos procesas užtrunka dvi-tris dienas, paties darbo nėra daug. Šie saldainiai fantastiškai gražiai tinka saldžioms dovanėlėms - tiek Kalėdų, tiek bet kokia kita proga.

Receptą rasite čia.

Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai. Galima kepti ir su vėlyvaisiais kopūstais, tik juos reikėtų šiek tiek ilgiau apvirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanios, pikantiškos silkės salotos su morkomis! Tinka ir šventiniam vaišių stalui paįvairinti. Salotos puikios ir tuo, kad joms nereikia virti daržovių, todėl ir laiko sutaupysite, ir daugiau vitaminų salotose bus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Taupi, greitai ir nesudėtingai pagaminama ir tiesiog puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų. Saulėgrąžas galima pakeisti mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobulai kremiškas, labai rudeniškas, švelnus ir tiesiog neatsivalgomai skanus padažas! Tinka torteliniams, spagečiams ar kitokiems mėgstamiems makaronams ar virtinukams. Jis toks skanus, kad norisi tiesiog kabinti šaukštu. Ne be reikalo šis padažas - vienas mūsų mėgstamiausių būdų panaudoti moliūgų tyrę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Sotu, greita ir labai skanu - tai, kas tinka dienoms, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Šis troškinys puikiai sušildo, tad su juo tinka pasitikti vėstančias dienas savo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus burokėlių humusas, kurį labai skanu ragauti su daržovių lazdelėmis, kitais mėgstamais priedais arba tiesiog tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jei turite didelį moliūgą, kurio nesugalvojate, kaip panaudoti, ar tiesiog juos labai mėgstate, galite išsikepti nuostabiai minkštų ir spalvingų moliūgų sklindžių.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital