Purus bulvių ir cukinijų kugelis

AUTORIUS:
Simas Šatkauskas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Bulvių ir cukinijų kugelis
Bulvių ir cukinijų kugelis
Autorius apie receptą: Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu. (...daugiau) Simas Šatkauskas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai bulvių (šviežių)
1 kilogramas cukinijų (gryno svorio)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 gramų varškės 9%
200 gramų grietinės
60 gramų žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją nulupame ir išpjauname sėklas (sveriame jau išvalytas cukinijas). Bulves švariai nuplauname ir nuskutame.
2.
Bulves ir cukinijas sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina. Tarkius pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
3.
Masę sukrečiame į aliejumi pateptą kepimo formą. Jeigu norisi, kugelio viršų galima pabarstyti linų sėmenimis ar lukštentomis kanapių sėklomis, bet tas nebūtina.
4.
Kugelį kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (iki gražiai apskrunda).
5.
Kugelį tiekiame su varškės ir grietinės padažu, kurį ruošiame taip: varškę ištriname su grietine ir smulkiai pjaustytais žalumynais, pagal skonį pagardiname druska, gerai išmaišome.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kadangi kugelį gaminau iš šviežių bulvių, tarkių pienu neplikiau. Bet jeigu gamintumėte pavasarį, kai bulvės jau nebe šviežios, tarkius galite užplikyti puse stiklinės karšto pieno.
AUTORIUS: Simas Šatkauskas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital