Šviežių kopūstų apkepas su sūriu ir šonine

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kopūstų apkepas su sūriu ir šonine
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Kopūstų apkepas su sūriu ir šonine
Kopūstų apkepas su sūriu ir šonine
Kopūstų apkepas su sūriu ir šonine
Kopūstų apkepas su sūriu ir šonine
Autorius apie receptą: Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai. Šiam receptui mane įkvepė Low Carb Koestlichkeiten. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų kopūstų (naudojome jauną)
100 gramų karštai rūkytos šoninės (arba rūkyto kumpelio)
Padažui:
200 gramų fermentinio sūrio
100 mililitrų grietinėlės (tinka ir riebesnė, ir liesesnė)
100 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų (mažo)
2 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kopūstą perpjauti į 8 dalis. Kiekvieną supjaustyti maždaug 6 - 7 cm pločio gabalėliais. Šiek tiek atskirti kopūsto sluoksnius.
2.
Puode užvirinti vandens, sudėti pjaustytus kopūstus. Sumažinti kaitrą ir virti 10 minučių. Jei kopūstai ne jauni, pavirti kiek ilgiau, kad labiau suminkštėtų. Išvirusius kopūstus gerai nuvarvinti kiaurasamtyje.
3.
Nedideliame puode ar prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Kai svogūnas suminkštės, supilti grietinėlę ir vandenį. Porą minučių pakaitinti. Nuimti nuo kaitros.
4.
Sūrį sutarkuoti. Tris ketvirtadalius sūrio, nuolat maišant, berti į grietinėlę. Įmaišyti kiaušinių trynius. Padažas bus skystokas, taip ir turi būti.
5.
Šoninę supjausyti plonomis riekelėmis ir siauromis juostelėmis. Kelis gabalėlius atidėti.
6.
Į kepimo formą (naudojome 20*20 cm dydžio) išdėlioti lygų sluoksnį kopūsto. Aplieti padažu, pabarstyti šonine. Vėl dėti sluoksnį kopūsto, vėl padažo ir šoninės. Viršutinis sluoksnis turėtų būti padažo, šiek tiek padažo pasilikti. Pabarstyti likusiu sūriu.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas apačia + vėjelis) apie 15 - 20 minučių.
8.
Aplieti likusiu padažu, pabarstyti likusia šonine. Kepti dar 10 - 15 minučių, kol viršus šiek tiek apskrus (paskutines 2-3 minutes galima įjungti grilio funkciją)
9.
Prieš pjaustant apkepą, palikti jį apie 10 - 20 minučių pastovėi išimtą iš orkaitės, kad šiek tiek sutvirtėtų.
10.
Patiekiant galima papuošti keptuvėje paskrudintos šoninės gabalėliais.
Patarimai:
Mūsų naudojama šoninė buvo gana sūrį, todėl į padažą papildomai druskos nedėjome. Jei Jūsų naudojama šoninė bus švelnesnio skonio ar tiesiog mėgstate sūriau, papildomai padažą galite pasūdyti.
Jei naudosite ne jaunus kopūstus, juos reikėtų kiek ilgiau apivrti, kad labiau suminkštėtų.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Fėja
2020-07-18 17:28
Niekad neverdu smulkintų kopūstų, tik sumaigau kartu su morkytėmis ir sluoksniuoju su norima žalia malta mėsyte. Padažas ant viršaus, tik tiek, kad jo nebūtų per daug, nes šviežūs kopūstai dar išskiria savo sulčių. Galop užtarkuoju sūrio. Skanumėlis. ATSAKYTI
Ovidija
2020-07-15 15:45
Nesitikėjau, kad bus taip skanu, labai patiko. Apkepo apačioje buvo truputį skysčio turbūt nes švieži kopūstai, bet skonis puikus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital