Nostalgiškas Kuršėnų vyniotinis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis
Autorius apie receptą: Pagaminti Kuršėnų vyniotinį tikrai nėra labai sudėtinga, tereikia žinoti kelis dalykus, kur nesuklysti begaminant. Tam, kad biskvitas iškeptų purus, reikia gerai išplakti Pagaminti Kuršėnų vyniotinį tikrai nėra labai sudėtinga, tereikia žinoti kelis dalykus, kur nesuklysti begaminant. Tam, kad biskvitas iškeptų purus, reikia gerai išplakti kiaušinių trynius ir labai atsargiai sumaišyti su išplaktais kiaušinių baltymais. Taip pat, bekepant biskvitą, patikrinkite kaip jis kepa maždaug po 9 minučių, kadangi kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi, vienos su vėjeliu, kitos be, todėl biskvito kepimo laiką rekomenduočiau sekti individualiai. Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku Jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu! (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
180 gramų varškės (riebesnės)
180 gramų sviesto (kambario temperatūso)
180 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3.
Kiaušinio trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakame ~3 min, kol masė pabąla. Per sietelį į tešlą įsijojame miltus, pirmiausia 1/3 miltų, tada pamažu įsijojame ir įmaišome likusią dalį.
4.
Kitame dubenyje į kiaušinių baltymus įberiame druskos ir plakame tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišome su kiaušinių tryniais (naudojame šaukštą ar mentelę).
5.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių, gerai prispaudžiame šonus. Aš naudojau 44 cm x 29 cm orkaitės skardą. Tešlą supilame ant orkaitės skardos, išlyginame paviršių. Biskvitą kepame įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. Po to išimame iš orkaitės, apverčiame ant virtuvinio rankšluostėlio. Nuo biskvito atsargiai nuimame kepimo popierių. Tada biskvitą suvyniojame į virtuvinį rankšluostėlį (vyniojame nuo pat kraštelio) ir paliekame visiškai atvėsti.
6.
Kremas – viename dubenyje išplakame sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi naudodami elektrinį plakiklį. Plakame kelias minutes, kol gauname kreminę masę. Varškę pertriname per sietelį, sudedame į dubenį su sviestu, išplakame.
7.
Išvyniojame biskvitą, ant jo tolygiai užtepame kremą ir susukame į ritinį. Vyniotinį perkeliame ant lėkštės ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Marijus
2024-03-31 23:29
Iš tokio kiekio gavosi du puikūs vyniotiniai, nes vieną pusę pertepiau braškių uogiene ATSAKYTI
Marijus
2024-03-31 23:24
Viskas gavosi iš pirmo karto, super Kuršėnas ATSAKYTI
Laura
2024-03-27 10:02
Sakykite, kaip "biskvita suvyniojame i virtuvini ranksluosteli"? Susukame, kaip vyniotini, ar plokscia biskvita suvystome? ATSAKYTI
Justė
2024-03-27 15:45
Susukti kaip vyniotinį reikėtų. ATSAKYTI
Donata
2024-02-24 18:54
Man daug kremo liko ATSAKYTI
Inga
2024-01-30 13:06
Nuostabus, iš pirmo karto!
Apkabinu ATSAKYTI
Vaida
2023-11-24 12:57
Katik išmėginau, lauksim vakaro kad ragaut. Pastebejimas tik vienas, kad reikia popieriu ištepti riebalais, nes pirmas lakstas man prisvilo, teko iš naujo daryt. Kadangi mano orkaitė dujinė tai apacia iškepė graziai, bet virsui pagal mane truko. Tai siulyciau kas turi elektrine orkaite kaitinima ijungti os virsaus ir apacios ATSAKYTI
Birute
2023-05-03 19:26
Kažko gal nesuprantu, ar tikrai užtenka 4 šaukštų miltų? ATSAKYTI
Eglė
2023-06-02 20:31
Tikrai užtenka, nes dėl kiaušinio baltymų laikosi gerai. ATSAKYTI
€3
2022-11-06 17:21
Dar nebandžiau,bet dabar darysiu ATSAKYTI
Rasuolė
2022-08-17 14:41
Gavosi iš pirmo karto!Ačiū už puikų receptą,gal tik varškės masės norėtusi daugiau įdėt,bet čia gi skonio reikalas ATSAKYTI
Inga
2023-02-23 22:49
Kai varškės daugiau, vyniotinis skanesnis. ATSAKYTI
Daiva
2022-05-14 16:39
Biskvitą galima prieš sutepant kremu sulaistyti truputi sirumu,kad nelūžinetų,o ir pats vyniotinis bus drėgnesnis. ATSAKYTI
Regina
2022-04-07 18:34
Man pradėjo lūžinėti biskvitas,nors vyniojasi iškarto karštą ATSAKYTI
Inga
2023-02-23 22:49
Vadinasi per ilgai kepėte biskvitą ATSAKYTI
Rūta
2022-02-16 20:09
Vyniotinis gavosi puikus! Skonis nerealus! Lyg tiesiai iš firminės kepyklėlės! Rekomenduoju! ATSAKYTI
Liucija
2022-03-09 03:41
Labai smagu, kad patiko! :) Įdarui dar galima papildomai naudoti uogytes ar konservuotus vaisius :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital