Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikūs ir sotūs blyneliai, tobulai tinka, kuomet turite įvairių daržovių likučių. Daržoves blynelių įdarui galite naudoti pagal save ar ką tuo metu turite, nebūtina Puikūs ir sotūs blyneliai, tobulai tinka, kuomet turite įvairių daržovių likučių. Daržoves blynelių įdarui galite naudoti pagal save ar ką tuo metu turite, nebūtina tiksliai laikytis recepto. Šiuos blynelius galite kepti ir orkaitėje - sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų bulvių (virtų)
100 gramų sūrio
70 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
200 gramų brokolių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto raudonosios paprikos
1 sauja žalumynų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves sutrinkite grūstuve. Sūrį sutarkuokite.
2.
Brokolį supjaustykite žiedynais, nuplikykite. Susmulkinkite.
3.
Morkas, svogūną ir papriką sutarkuokite ar labai smulkiai supjaustykite ir trumpai apkepinkite.
4.
Dideliame dubenyje bulves sumaišykite su sūriu, lengvai paplaktu kiaušiniu, visomis daržovėmis, miltais, smulkiai kapotu arba išspaustu česnaku ir žalumynais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
5.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Rankomis formuokite nedidelius blynelius, dėkite į keptuvę ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių. Beje, jeigu formuojant blynukus tešla labai liptų prie rankų, įdėkite dar truputį miltų, nes bulvės būna skirtingo krakmolingumo ir kartais jų gali prireikti truputį daugiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Moterys
2018-12-05 17:40
Gal kas žinote kokią alternatyvą sūriui pakeisti šituose kotletukuose? Sūris nėra pats sveikiausias produktas, bent jau tie, parduotuvėse perkami, o kuo kitu sulipdyti masę, kad labiau išlaikytų formą ir nebūtų ištižusi? ATSAKYTI
Diana
2019-02-18 17:02
Sūris čia atlieka labiau ne sulipdymo, o paskaninimo ir suminkštimo rolę. Vietoje jo galite dėti varškės kokius 100-200g, o miltų kiekį koreguokite pagal masės minkštumą - jų dėkite tiek, kad blyneliai laikytų formą, būtų formuojami. ATSAKYTI
Ruta
2018-10-05 09:52
Labai skanus blyneliai, aciu!!! ATSAKYTI
Rugilė
2018-02-03 12:56
Nuostabus receptas, greit nebeliko ant stalo! Ačiū labai rekomenduoju! ATSAKYTI
Ina
2017-09-17 15:38
Labai skanūs blyneliai, teko kartoti receptą,kad visai šeimai užtektų iki soties,blyneliai skanūs ir šalti, manau puikiai tiktų įsidėti vaikams į mokyklą arba tėveliams į darbą. ATSAKYTI
Sandra
2018-05-17 13:40
O miltu skonio nesijaucia? ATSAKYTI
Lina
2018-05-17 17:54
Iš 70 gr tokiame kiekyje daržovių tikrai nesijaučia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital