Sotus vištienos ir daržovių troškinys

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Vištienos troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Tikras rudeniškas patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų Tikras rudeniškas patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų mėgstamų daržovių. Įkvėpimo šiam troškiniui sėmiausi iš CarlsBadCravings tinklaraščio. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras vištienos sultinio
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (galima keisti krūtinėle)
500 gramų bulvių (naudojau mažas bulvytes, bet tinka ir paprastos bulvės)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto brokolių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
40 gramų kvietinių miltų (nebūtina, bet suteikia troškiniui tirštumo)
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio itališkų žolelių (arba provanso žolelių, arba po 0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio, čiobrelio ir bazilikų)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos
0.5 šaukštelio malto kumino (nebūtina)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti daržoves - svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Salierą supjaustyti mažais kubeliais, morkas - pusžiedžiais. Jei bulves naudojate mažas, jas perpjaukite pusiau, o jei klasikines - nulupti ir supjaustyti postambiais kubeliais.
2.
Vištienos šlaunelių mėsos gabalėlius pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų, įtrinti.
3.
Į puodą pilti 1.5 šaukšto aliejaus, įkaitinti. Dėti vištieną ir apkepti iš abiejų pusių iki švelniai apskrus. Išimti iš puodo ir atidėti.
4.
Į puodą, kur kepė vištiena, pilti likusį aliejų, įkaitinti, tada dėti svogūnus ir maišant pakepti 3-4 min iki suminkštės. Dėti smulkiai pjaustytą salierą, morkas, kapotą česnaką ir maišant pakepinti 3-4 minutes. Berti miltus, gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų ir maišant pakepinti 1-2 min.
5.
Į puodą su daržovėmis dėti bulves, vištieną, konservuotus pomidorus, pilti sultinį, dėti itališkas žoleles, sadžią papriką ir kuminą. Gerai išmaišyti ir troškinti ant nedidelės ugnies apie 12-15 minučių iki mėsa taps minkšta.
6.
Išimti vištieną ir su dviem šakutėmis ją suplėšyti. Brokolį išskirstyti vidutinio dydžio žiedynais. Tuo tarpu viskas puode lai troškinasi iki bulvės bus minkštos.
7.
Kai bulvės suminkštės, sudėti brokolius ir plėšytą vištieną. Patroškinti 3-4 min iki brokoliai suminkštės. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
8.
Patiekiant troškinį galima pabarstyti mėgiamais žalymynais, pvz. petražolėmis ar svogūnų laiškais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital