Traškūs bulviniai blynai su silke

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Traškūs bulviniai blynai su silke
Traškūs bulviniai blynai su silke
Traškūs bulviniai blynai su silke
Traškūs bulviniai blynai su silke
Autorius apie receptą: Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių (virtų)
200 gramų silkių filė (naudojome Viči silkę be aliejaus)
150 gramų miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį džiūvėsėlių (apvoliojimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
100 mililitrų grietinėlės
3 vienetai svogūnų (labai smulkiai pjaustytų)
3 skiltelės česnako (labai smulkiai pjaustytų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas bulves sutrinti iki vientisos masės.
2.
Silkę kuo smulkiau supjaustyti ir sumaišyti su trintomis bulvėmis bei miltais. Tešlą pagardinti druska ir pipirais, gerai išmaišyti.
3.
Iš masės formuoti blynelius. Kiekvieną blynelį apvolioti džiūvėsėliuose.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame kepti blynelius, apkepant iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5.
Padažui svogūną labai smulkiai supjaustyti, česnaką - kuo smulkiau sukapoti.
6.
Keptuvėje ant aliejaus apkepinti svogūnus ir česnakus, kol gana gerai sukeps. Pilti grietinėlę, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
7.
Blynelius patiekti su padažu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Šiuos blynelius tinka kepti ir orkaitėje - kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (jeigu norite traškesnių, įjunkite orkaitės vėjelio funkciją).
RECEPTO DRAUGAS: Viči
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital