Vištiena cukinijų ir morkų padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Vištiena cukinijų ir morkų padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena cukinijų ir morkų padaže
Vištiena cukinijų ir morkų padaže
Autorius apie receptą: Vasariškas, jaukus, kvapnus patiekalas. Puikus, jei mėgstate troškintas daržoves, vištieną ir nesudėtingai paruošiamus gardumynus. Nuostabiai tinka šeimos pietums ar Vasariškas, jaukus, kvapnus patiekalas. Puikus, jei mėgstate troškintas daržoves, vištieną ir nesudėtingai paruošiamus gardumynus. Nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Vištienai:
500 gramų vištienos krūtinėlės (2 didesnių gabalėlių)
2 šaukšteliai maltos ciberžolės
1 šaukštas česnako miltelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis kario prieskonių (nebūtina)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
2 vienetai morkų
200 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių ar kito mėgiamo)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba 200g grietinės)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnis maltos ciberžolės
1 žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos filė perpjauti išilgai pusiau, taip turėsite keturis kepsniukus. Pabarstyti druska, pipirais, saldžiąja paprika, česnako milteliais ir kario prieskoniais.
2.
Svogūną supjaustyti kubeliais, cukiniją ir morkas sutarkuoti burokine tarka.
3.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, dėti kepsnelius ir kepti iš abiejų pusių iki švelniai apskrus ir bus beveik iškepę. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
4.
Į keptuvę suberti svogūną ir pakepti 3-4 min iki suminkštės. Sudėti tarkuotas cukinijas ir morkas, pakepti maišant 3-4 min. Tuomet pilti sultinį, berti ciberžolę ir paprikos miltelius. Troškinti ant nedidelės kaitros apie 5-7 min iki daržovės suminkštės.
5.
Supilti grietinėlę ir išmaišyti. Padažą pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
6.
Sudėti vištienos kepsnelius ir dar šiek tiek patroškinti, kad viskas sušiltų, o kepsniukai būtų paruošti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gina
2023-08-09 17:45
Ačiū už receptą labai skanus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital