Avižiniai blyneliai su obuoliais (be kiaušinių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Avižiniai blynai su obuoliais be miltų ir kiaušinių
Avižiniai blynai su obuoliais be miltų ir kiaušinių
Avižiniai blynai su obuoliais be miltų ir kiaušinių
Autorius apie receptą: Šie blyneliai yra minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai. Šie blyneliai yra minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai. Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų avižinių miltų
250 mililitrų augalinio migdolinio gėrimo (arba paprasto pieno)
125 mililitrai graikiško jogurto
2 vienetai obuolių (didesnių arba 3 mažų)
2 šaukštai chia (ispaninio šalavijo) sėklų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (naudojau ghee sviestą, kepimui)
Patiekiant:
1 vienetas obuolių (didelio)
1 šaukštas sviesto (naudojau ghee sviestą)
1 šaukštas klevų sirupo (jeigu mėgstate saldžiau, galima ir daugiau)
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 saujelė graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus produktus, išskyrus obuolius, sudėkite į plaktuvą ar dubenį, gerai išplakite iki vientisos tolygios tekstūros.
2.
Leiskite blynelių tešlai subręsti: palaikykite šaldytuve 30-60 minučių. Prieš kepdami dar kartą tešlą išmaišykite, sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius, vėl išmaišykite. Jeigu mėgstate saldžiau, galite tešlą pagal skonį pasaldinti (cukrumi, medumi, klevų sirupų ar kitu saldikliu).
3.
Virš vidutinės ugnies įkaitintą keptuvę ištepkite sviestu. Pilkite po nedidelį samtelį tešlos, formuodami blynelius. Kepkite juos, kol blyneliai sutvirtės ir viršuje ims kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite ir apkepkite kitą pusę, kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Patiekite su keptais obuoliais: keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite obuolių kubelius, supilkite klevų sirupą, suberkite cinamoną. Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Paula
2020-04-27 11:52
As modifikavau recepta truputi - ipyliau i tesla skysto saldiklio, vietoj sviesto keptuveje - aliejaus sauksteli i tesla, taip pat vandens ipyloau, kad skystesne tesla butu. Nuostabus receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital