Soti pomidorinė sriuba su avinžirniais ir daržovėmis

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Soti pomidorinė sriuba su avinžirniais ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi mėsiško jos varianto, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi mėsiško jos varianto, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos. (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vandens (arba sultinio)
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų, savo sultyse)
250 gramų avinžirnių (virtų arba konservuotų)
3 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas bulvių (didelės)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos
5 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų tyrės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode aliejuje ant nedidelės ugnies apkepinau smulkiai pjaustytą svogūną, tada subėriau smulkintą česnaką ir dar minutę pakepiau.
2.
Sudėjau pusžiedžiais pjaustytas morkas pakepinau, tada kubeliais pjaustytas paprikas ir kepiau, kol paprikos suminkštėjo.
3.
Daržoves užpyliau karštu vandeniu, subėriau savo sultyse smulkintus konservuotus pomidorus ir paviriau 15 minučių.
4.
Sudėjau smulkiais kubeliais pjaustytą bulvę, subėriau avinžirnius paviriau apie 5 minutes. Sudėjau pomidorų tyrę, išmaišiau, užvirinau ir išjungiau.
5.
Pagardinau druska, pipirais, aitriosios ir saldžiosios paprikų milteliais. Patiekiant galima pagardinti smulkintais žalumynais (krapais, petražolėmis).
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Eglė
2021-08-18 09:42
O galima su šviežiai pomidorais daryti? ATSAKYTI
Gintarė
2021-08-18 09:48
Galima - geriausia tuomet įpjauti viršūnes "kryželiu", nuplikyti verdančiu vandeniu, sudėti į šaltą vandenį ir tuomet nulupti odeles, minkštimą supjaustyti ir dėti į sriubą :) ATSAKYTI
Ugnė
2020-05-27 21:28
Man šita sriuba gavosi kaip troškinys, nes dariau visko dukart daugiau. Nuoširdžiai, nesu valgiusi skanesnės veganiškos sriubos/troškinio! WOW. 10/10 ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital