Vištiena su daržovėmis orkaitėje - vienos skardos vakarienė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vištiena su daržovėmis orkaitėje
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena su daržovėmis orkaitėje
Vištiena su daržovėmis orkaitėje
Autorius apie receptą: Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminu, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje. Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminu, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje. Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos filė (naudojau kumpelių mėsą be kaulų)
1 vienetas brokolių (nedidelio)
1 vienetas baklažanų (nebūtina arba žr. patarimus)
1 vienetas saldžiosios paprikos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (ir/ar kitų mėgstamų prieskonių)
pagal skonį druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 190 C (režimas - viršus+apačia, su vėjeliu).
2.
Vištieną ir daržoves supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Viską išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
3.
Česnaką smulkiai sukapoti ir paskirstyti ant daržovių. Pabarstyti prieskoniais, dosniai apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
4.
Dėti į iki 190 C įkaitintos orkaitės vidurį, kepti 30 minučių. Jei skarda mažesnė ir daržovės labiau "susigrūdusios", kepant galite šiek tiek permaišyti ir pakepti truputį ilgiau.
5.
Viskas! Taip ruoštą vištieną skanu valgyti vieną ar su ryžiais. Aš ją pagardinau šiuo tobulu kalendrų padažu, bet jis nėra būtinas arba galite keisti kitokiu savo mėgiamu.
Patarimai:
Daržovės Improvizuokite pagal tai, ko turite šaldytuve ar spintelėje: čia tinka ne tik nuotraukoje matomos, bet ir kitokios greitai kepančios daržoves (ilgiau kepančias daržoves galima smulkiau supjaustyti): saldžiosios bulvės, pastarnokai, cukinijos ir kt.
Prieskoniai. Jais irgi drąsiai kurkite naujus skonius. Papildomai vištieną ir/ar daržoves galite pagardinti savo mėgiamais paukštienos prieskoniais, itališkomis prieskoninėmis žolelėmis, kario milteliais, tailandietiškais ar indiškais prieskonių mišiniais ar kaip tik sugalvosite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital