Grybais įdaryti bulvių blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Grybais įdaryti bulvių blynai
Grybais įdaryti bulvių blynai
Grybais įdaryti bulvių blynai
Grybais įdaryti bulvių blynai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių
250 gramų baravykų (arba kitų mėgstamų grybų)
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 pundelis krapų (arba kitų mėgstamų žalumynų)
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškime įdarą: keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūnus, kol suminkštės, dėkite kubeliais pjaustytus grybus (jeigu naudosite grybus, kuriuos reikia prieš tai apvirti – būtinai išvirkite sūdytame vandenyje 20-30 min). Kepame maišant apie 5 min, beriame druskos, pipirų, smulkintus žalumynus.
2.
Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis, kol suminkštės (laikas priklauso nuo bulvių dydžio ir šviežumo, mes užtrukome 30min). Šiek tiek atvėsiname, nulupame ir sugrūdame. Beriame miltus, paskaniname druska ir minkome tešlą. Blyneliai bus puresni, jeigu nepadauginsite miltų – tešla turi lengvai kibti prie rankų. Todėl minkydami ir formuodami papildomai miltuokitės rankas, o ne berkite tiesiai į tešlą,
3.
Paviršių, ant kurio gaminsite blynelius apiberkite miltais, padalinkite tešlą į 8 dalis. Sukite apskritimus, juos suplokite, viduje padarykite duobutę. Į dėkite šaukštą įdaro ir užklokite tešla. Suformuokite blynelį.
4.
Dėkite į keptuvę su šiek tiek įkaitinto aliejaus. Pradžioje blynelis prie jos gali lipti, luktelėkite, kol plutelė apskrus ir blynas atšoks. Kepame kol iš abiejų pusių gražiai apskrunda (apie 5 min iš kiekvienos). Galima papildomai paskrudinti orkaitėje, tada susidarys itin traški plutelė.
5.
Skanaukite su grietine, jogurtu ar grūdėta varške.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital