Sotus moliūgų troškinys su avinžirniais

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sotus moliūgų troškinys su avinžirniais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
800 gramų sviestinio moliūgo (arba muskatinio ar kito mėgstamo (jau be žievės ir sėklų))
400 gramų konservuotų avinžirnių (arba 250 g virtų ar 130 g džiovintų)
800 gramų konservuotų pomidorų (arba 6 didelių, šviežių)
2 vienetai paprikos
2 vienetai svogūnų
4 skiltelės česnako
1 sauja žaliųjų žirnelių
2 šaukšteliai malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį aitriųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Patiekiant:
600 gramų ryžių (virtų)
1 pundelis kalendros (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kai svogūnas paminkštės, suberkite smulkiai pjaustytą arba sutrintą česnaką, pakepkite dar minutę.
2.
Suberkite prieskonius ir maišydami minutę pakepkite iki kol pasklis malonus kvapas.
3.
Supjaustykite moliūgą kąsnio dydžio gabaliukais, nedideliais kubeliais paprikas ir sudėkite juos į keptuvę, kelias minutes apkepkite.
4.
Kai apkepsite, pilkite konservuotus arba kubeliais pjaustytus pomidorus, konservuotus ir perplautus arba virtus avinžirnius.
5.
Jeigu reikia galite įpilti šiek tiek vandens.
6.
Troškinį užvirkite ir ant nedidelės ugnies virkite 30-40 min. arba iki kol daržovės jau bus minkštos.
7.
Patiekite su šviežia kalendra, galima troškinį užpilti ant virtų ryžių.
Patarimai:
Jeigu mėgstate aštresnį maistą, galite troškinimo pabaigoje papildomai pridėti aitriosios paprikos.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital