Moliūgo saldainiai

AUTORIUS:
Solveiga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 262)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 262)
Moliūgo saldainiai
Autorius apie receptą: Labai skanus būdas panaudoti moliūgų derlių. Paragavę šių saldainių niekaip neatspėsite, iš ko jie pagaminti. Ir nors visas gamybos procesas užtrunka dvi-tris dienas, Labai skanus būdas panaudoti moliūgų derlių. Paragavę šių saldainių niekaip neatspėsite, iš ko jie pagaminti. Ir nors visas gamybos procesas užtrunka dvi-tris dienas, paties darbo nėra daug. Ilgiausiai trunka tik laukimas - kol moliūgai išskirs sultis ir atsiras sirupas ir kol saldainiukai išdžius. O išdžiūvusius juos galima laikyti labai ilgai, kaip ir kitus cukatus ar džiovintus vaisius. Beje, jeigu norisi dar įdomiau, galite pažaisti su prieskoniais: moliūgų skoniui labai tinka į kompaniją cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai arba galite paieškoti savo skonio variacijų. (...daugiau) Solveiga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai moliūgų (gryno svorio, be žievės ir sėklų)
1 kilogramas cukraus
2 vienetai citrinų
1 vienetas apelsinų
1 šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgas supjaustomas vidutinio dydžio gabalais, kadangi sudžiūvę jie labai sumažėja (susitraukia kokius 3 kartus).
2.
Supjaustytas moliūgas užberiamas cukrumi ir palaikomas per naktį.
3.
Atsiradus sultims, moliūgai išgriebiami, o į cukraus sirupą sudedamas vanilinis cukraus, įtarkuojama citrinų ir apelsinų žievelių geltonoji ir oranžinė dalys (baltos dalies netarkuoti, ji karti), įspaudžiamos vaisių sultys. Tada sirupas užvirinamas ir karštas užpilamas ant moliūgų. Viską palikti daugmaž parai pastovėti kambario temperatūroje (minimum palaikyti bent 10-12 valandų)
4.
Tada viskas drauge su sirupu ir moliūgo gabalėliais verdama kaip uogienė ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrėja, bet neištyžta. Tada moliūgai išgriebiami, nuvarvinami. Sirupą pasilikite - jį galima supilstyti į stiklainiukus ir turėsite labai skanų pagardinimą blynams, ledams ar kur tik norisi.
5.
Moliūgų gabalėliai džiovinami orkaitėje, 70 C laipsnių temperatūroje, šiek tiek pravertomis durelėmis, arba ant karšto radiatoriaus arba galima elektrinėje vaisių džiovyklėje. Kol išdžiūva užtrunka, kaip ir kad džiovinant vaisius, bet rezultatas atperka visas pastangas.
6.
Skanaus!!
AUTORIUS: Solveiga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (19)
Viktorija
2022-11-22 19:29
O gal kas bandėt iš šaldyto moliūgo ATSAKYTI
Viktorija
2022-10-11 16:42
Labai skanūs! Pastovėję primena obuolių sūrį, man jie nerealūs ATSAKYTI
Edvinas
2022-10-07 21:47
Mano nuomone reiktų naudoti vyno mieles, mielių kiekis priklausys nuo gaminamo vyno kiekio. Dažniausiai, vienas mielių pakelis skirtas pasigaminti 20-25 litrams vyno. ATSAKYTI
Valerija
2021-09-24 14:16
Cukraus dedu tik pusę kilogramo . Įdėjus visą būna per saldu ATSAKYTI
Vitalijus
2020-06-09 15:48
I sirupa idejau mieliu ir pagaminau vyna. Po 3men. Ragausime ;) ATSAKYTI
Monika
2021-01-21 15:22
Kiek reikia dėti mielių? ATSAKYTI
Rūta
2021-10-01 09:35
Antrinu klausimą, gal dar kas nors bandė? ATSAKYTI
Edvinas
2022-10-05 10:28
Mano nuomone reiktų naudoti vyno mieles, mielių kiekis priklausys nuo gaminamo vyno kiekio. Dažniausiai, vienas mielių pakelis skirtas pasigaminti 20-25 litrams vyno. ATSAKYTI
Ieva
2018-11-30 20:49
SU mama padarem. Labai patiko mums.Labai skanus dziovinti moliugeliai :) aciu uz receptaaaaa :)))) ATSAKYTI
Laura
2018-09-24 16:50
Kiek laiko virti? ATSAKYTI
Irūna
2018-09-24 21:21
Kol šiek tiek suminkštės, bet kad išliktų standūs, žiūrėkit pagal gabalėlių dydį :) Aš tikrinu mediniu iešmeliu - ar lengvai prasiduria gabalėlis. ATSAKYTI
nijolė
2020-09-30 09:18
aš moliugus verdu dalimis nes jeigu visus virsite vieni pervirs o kiti nedavirs verdu kil pasidaro permatomi bet forma laiko po to dedu i kiaurasamti ir nuvarvinu sultis tada džiovinu jau daug metu darau
ATSAKYTI
Liuda
2017-01-19 15:54
Ačiū už receptą išėjo labai skanu skaniau nei saldainiai. ATSAKYTI
Gražina
2017-01-01 21:08
Ačiū už receptą,rezultatas puikus.Būtinai darysiu dar ..... ATSAKYTI
Ruta
2016-11-18 12:15
Pasidariau, man patinka. Dziuvo gal 2-3 savaites siltoj vietoj. Gal ir greiciau isdziuvo, bet padejau ir palikau, kartais pamaisydavau, kad tolygiai dziutu. Skanu pakramtyt, bet tik man, namiskiai nevalgo. Sau pasidziovinsiu daugiau, nes tikrai patiko, bet vyriskoji puse sako, kad labai neskanu, ka padarysi, skoniai skiriasi. Man daugiau liks :) ATSAKYTI
Laura
2016-10-21 20:34
Rasa, priklausys nuo orkaitės, patalpos drėgnumo, bet užtrunka tikrai ne valandą ir ne dvi. Aš paprastai džiovinu per kelis kartus - įjungiu orkaitę būdama namie, išjungiu išeidama, grįžusi vėl įjungiu ir taip iki saldainukai jau būna man patinkančio sudžiūvimo, bet tokie minkšteni, neperdžiūvę, jog nebeįkąstum :) O sirupą aš supilstau į buteliukus ir sunaudoju pamažu - tai blynelius pagardinu, tai kokį biskvitą torto sulaistau. ATSAKYTI
Rasa
2016-10-21 19:21
Sveiki, o kiek laiko reikia juos džiovinti? ATSAKYTI
Regina
2012-12-12 08:12
Skanu, tai labai:))) Verta ir pažaisti, bet labai greitai valgosi:))) Užsivedi ir negali sustoti:))) Tik nežinau kur sirupą panaudoti, nes daug lieka. ATSAKYTI
Reda
2021-10-01 10:07
Sirupą ant silpnos ugnies virinkit kol sutirštės...Manau džemas turėtų išeiti arba uogienei tirštiklis tiktų.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital