Purūs vokiški varškėčiai su bulvėmis

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Purūs vokiški varškėčiai su bulvėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Purūs vokiški varškėčiai su bulvėmis
Purūs vokiški varškėčiai su bulvėmis
Autorius apie receptą: Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite Šie minkštučiai, purūs varškėčiai yra kilę iš Vokietijos, kur turbūt kiekviena šeima turės mėgiamą receptą. Jei laikysitės recepto proporcijų ir bulves sutrinsite tikrai labai gerai, valgantys net nepajaus, kad varškėčiuose yra bulvių, o ir receptas pavyks taupesnis, be glitimo bei tinkantis sunaudoti virtų bulvių likučius. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų bulvių (geriausia - išvirtų su lupena, tada nuluptų)
180 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai krakmolo (apytikriai, galima keisti kviętiniais miltais)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek obuolienės (arba obuolių tyrės ar mėgiamos uogienės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sutarkuoti smulkiausia tarka arba sutrinti bulvių košės grūstuvu ar sumalti mėsmale. Svarbu, kad neliktų bulvių gabalėlių, nes kitaip jie jausis varškėčių tekstūroje.
2.
Į bulvių masę dėti varškę, įmušti kiaušinį, berti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną. Masę gerai išmaišyti, tuomet berti krakmolą ir dar kartą gerai permaišyti. Krakmolo reikia tiek, kad varškėčius būtų lengva formuoti šlapiomis rankomis.
3.
Keptuvėje, kiek didesnėje nei vidutinėje kaitroje įkaitinti aliejų.
4.
Šlapiomis rankomis formuoti varškėčius (mums iš šio kiekio pavyko suformuoti 9 varškėčius).
5.
Kepti keptuvėje, uždengiant dangčiu, iš abiejų pusių, kol apskrus. Jei skrunda per greitai, sumažinkite kaitrą.
6.
Tradiciškai šie vokiški varškėčiai tiekiami su obuoliene, bet labai skanu ir su kitokia uogiene arba tiesiog grietine ar graikišku jogurtu.
7.
Patiekdami varškėtukus galite pabarstyti trupučiu cukraus pudros (bet tai nebūtina).
Patarimai:
Bulvių galima dėti ir daugiau, tačiau tuomet varškėčiuose jausis jų skonis.
Jei nenorite saldžiai, galite ruošti ir pikantišką šių varškėčių variantą - vietoje cukraus įberkite šiek tiek druskos, įspauskite pora skiltelių česnako ir įberkite smulkintų prieskoninių žolelių (pvz. petražolių, bazilikų, mėtų ir/ar svogūnų laiškų).
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital